Foto: Bildbyrån & SVT (Montage)
Hockey-VM

Evander Kanes utspel mot Veleno: "Skamligt”

ANNONS

En situation där Joe Veleno “stämplade” Nino Niederreiters fotled i VM väcker stora reaktioner på sociala medier. Inte minst hos NHL-stjärnan Evander Kane som nu ger sin syn på det hela. 
“Det är en sjuk situation att se. Skamligt”, skriver han på twitter.

Lördagens toppmöte i VM mellan Schweiz och Kanada slutade med en 3–2-vinst för de förstnämnda, men efter matchen är det en specifik situation som hamnat i fokus. 

Detroits, Joe Veleno och Winnipegs, Nino Niederreiter rök ihop ordentligt framför mål och var rejält förbannade, men det är inte själva bråket som hamnat i fokus, utan det som föranledde det hela. 

I en duell vid sargen låstes pucken fast av Niederreiter och Veleno bestämde sig för att ta till farliga medel för att få loss den. Centern höjde sin skridsko och “stämplade” Niederreiters fotled med sin skridskoskena. Situationen uppfattades inte av domaren, utan endast Niederreiter fick sätta sig i utvisningsbåset för sin reaktion.

Den schweiziska stjärnan klarade sig lindrigt undan, men på sociala medier har videon spridits och många har kritiserat Velenos uppträdande. Inte minst hans egna landsman Evander Kane, som svingade ordentligt på twitter. 
“Det är därför det behövs slagsmål i hockeyn. Det får dig att ge upp sådana idéer och hjälper till att kontrollera spelet effektivt", skriver stjärnan. 

Skar upp handleden under säsongen

Kane var själv inblandad i en situation under den gångna säsongen där en skena skar upp handleden. Något som får honom att rasa ännu mer mot Velenos “stämpling”. 
“Det är en sjuk situation att se. Speciellt efter min skada i år. Skamligt”, understryker Kane.


TV: Otäcka bilder: Kane fick handleden uppskuren

Den här artikeln handlar om: