Emil Johansson blev tysk mästare i går.
Foto: Imago
Europa

Emil Johansson tysk mästare med Red Bull München

ANNONS

Emil Johansson var en av många spelare som lämnade finska Vasa Sport inför säsongsavslutningen. Den Tre Kronor-meriterade backen hamnade i tyska Red Bull München – där han i går blev tysk mästare.

I samband med deadlinen för övergångar i mitten av februari stod det klart att svenske Emil Johansson var en av många spelare som skulle lämna den avsågade Liiga-klubben Vasa Sport.

I stället för att avsluta säsongen med betydelselösa matcher i Finland hamnade Johansson i en tysk toppstrid med Red Bull München. München-klubben vann grundserien i överlägsen stil, 19 poäng före tvåan Ingolstadt, och under gårdagen så pallade man även för favorittrycket i slutspelet.

Fyra poäng i slutspelet

På hemmais kunde Johanssons lag besegra just Ingolstadt med 3–1 på hemmais och således säkra det tyska mästerskapet efter att man vunnit finalserien med 4–1 i matcher. Johansson stod för en assist i gårdagens segermatch och noterades för totalt fyra poäng på 15 matcher i slutspelet.

Emil Johansson har tidigare spelat SHL-hockey med HV71 och Djurgården.

I Red Bull München återfinns många Sverige-bekantingar i form av Jonathon Blum (Färjestad), Ryan McKiernan (AIK och Rögle), Chris DeSousa (Rögle och Luleå), Austin Ortega (Växjö) och Ben Smith (Rögle).

Kontraktet med München löper ut efter säsongen och någon fortsättning i den tyska mästarklubben lär det inte bli, då han enligt Ilta-Sanomat ska vara klar för spel i finska TPS nästa säsong.


TV: Spelarna som imponerat mest i finallagen

Den här artikeln handlar om: