Nylanders Toronto tog en viktig bortaseger mot Tampa Bay.

Toronto vann på övertid - efter stjärnornas vilda slagsmål

Toronto tog andra raka segern mot Tampa, men denna gång efter sent övertidsdrama och ett ordentligt slagsmål. Morgan Rielly blev till slut den stora 4–3-hjälten.
– Det känns skönt att få vinsten bara, säger han till NHL.com.

De två första mötena mellan Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning har varit rätt ensidiga när det kommer till resultattavlan. Men i natt blev det ett desto jämnare möte.

Bortaspelande Toronto tog andra raka segern, men denna gång efter övertid då Morgan Rielly skickade in 4–3 efter dryga 19 minuter spelade av förlängningen.

Toronto hade tappat sin tidiga ledning till 2–3 i den andra perioden och hade förlorat om det inte var för 3–3-kvitteringen med en minut kvar av ordinarie tid. Ryan O'Reilly blev målskytten efter att William Nylander skickat in pucken på den farliga ytan framför mål.

Men det var inte bara vändningen och avgörandet som blev en stor snackis under det tredje åttondelsfinalen.

Stjärnorna i vilt slagsmål: “Manipulerar domarna”

Efter fem minuter av den tredje period utbröt nämligen ett vilt slagsmål. Tampas Brayden Point hade puttats in i sarghörnet av Morgan Rielly. Kalabalik utbröt. Nikita Kutjerov hoppade på Rielly och brottade ner honom på isen innan flera spelare blandade i sig.

Detta ledde till snackisen. Steven Stamkos gav sig på Auston Matthews som aldrig tidigare slagits i NHL. Det hela blev ett intensivt slagsmål och kommentatorn Paul Bissonnette häpnade.
– En overklig syn. Två av ligans superstjärnor, båda 60-målsgörare, i ett vilt slagsmål. Det har aldrig hänt tidigare, säger Bissonnette i expertpanelen hos TBS.

Rielly som först fick fem minuter för boarding blev istället en av sex spelare som fick utvisningsminuter efter bråket.

Torontos coach Sheldon Keefe menade däremot att det hela borde ha lett till ett 5–mot-3-spel för hans lag.
– Klassiskt exempel av ett veteran, Stanley Cup-vinnande lag som Tampa att manipulera domarna och utnyttja situationen. De visste redan att vi skulle få powerplay så de var fritt fram att göra vad de än ville, säger Keefe till CBC.