Filip Lander
Bildbyrån
Hockeyettan

Hudiksvall vinnare mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan

Hudiksvall vann hemma mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 4-1 (4-0, 0-0, 0-1).

– Riktig pigg första av oss och ledning 4-0. Andra är stabil och tredje perioden lite transportsträcka. Tre viktiga poäng, kommenterade Hudiksvalls tränare Dennis Hall efter matchen.

Hudiksvall har nu fyra raka segrar. Piteå har fyra förluster i rad.

Hudiksvall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Alexander Bjurström, ett mål av Filip Lander och ett mål av Christoffer Jansson.

Andra perioden blev mållös. 9.48 in i tredje perioden slog Jesper Ylivainio till på pass av Sebastian Hansson och reducerade för Piteå. Men mer än så orkade Piteå inte med.

Christoffer Jansson gjorde ett mål för Hudiksvall och spelade dessutom fram till två mål och Alexander Bjurström stod för två mål och ett assist.

Med tre omgångar kvar är Hudiksvall i serieledning, och Piteå är på sjätte plats.

På tisdag 18 april 19.00 spelar Hudiksvall borta mot Kalmar, och Piteå borta mot Troja/Ljungby.