Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Anna Meixner blir kvar – förlänger med Brynäs

ANNONS

Anna Meixner röstades fram till Guldhjälmen av spelarna själva. Nu står det klart att forwarden blir kvar i Gävle.
– Jag ska fortsätta jobba hårt varje dag och hjälpa laget på resan mot det första guldet, säger stjärnan till Brynäs hemsida.

Brynäs gör klart med en nyckelspelare till kommande säsong. Anna Meixner, som vann Guldhjälmen förra säsongen, är klar för nästa säsong.

Österrikiskan kom till Brynäs 2020 och kommer nu gå på in sin fjärde raka säsong i Brynäströjan. Den senaste var den överlägset bästa då hon exploderade poängmässigt och stod för 53 poäng varav 26 mål på 30 matcher. I slutspelet blev det ytterligare elva poäng på åtta matcher. Det går att jämföra med säsongen innan då det blev 32 poäng på totalt 34 matcher.

– Anna är en fantastisk spelare som har visat sin speed och sitt målsinne säsong efter säsong. Att ha henne kvar är en stor tillgång för oss både på och utanför isen då hon är en viktig ledare och person. Med Anna på plats kommer vi att ha en fortsatt stark offensiv och jag är övertygad om att hon kommer ta ett steg till i sin utveckling, säger sportchefen Erika Grahm

För sina prestationer blev Anna Meixner alltså framröstad av spelarna själv till Guldhjälmen, som går till ligans bästa spelare.

Förlängningen är en viktig sådan för Brynäs som har förlorat offensiva spetsspelare som Lara Stalder och Felizia Wikner Zienkiewicz till nästa säsong.


TV: "Han vet när han får pucken att det ska bli mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL