Troja/Ljungby förlorade mot Kalmar HC

Kalmar vann i kvalserien till Hockeyallsvenskan mot Troja/Ljungby

Kalmar vann på bortaplan mot Troja/Ljungby i kvalserien till Hockeyallsvenskan, med 5-3 (0-0, 2-2, 3-1).

Kalmars tränare Viktor Tuurala:

– En bra insats. Vi stöter på motgångar under matchen, men behåller tålamodet och tilliten till varandra. Vi är konsekventa, jobbar oss in och biter i, det gör skillnaden. Vi förbättrar offensiva spelet mer och mer under matchens gång.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 5.14 in i andra perioden som Troja/Ljungby tog ledningen genom Emil Ekholm framspelad av Christian Lindberg och Jonathan Wikström.

Efter 8.12 i andra perioden nätade Carl Ernstig, och gjorde 2-0.

Kalmars Sebastian Ottosson gjorde 2-1 efter 14.01 på pass av Hampus Karlsson och Tatu Kokkola.

Hampus Karlsson gjorde dessutom 2-2 efter 15.35.

7.12 in i tredje perioden slog Taylor Ross till framspelad av Tim Welin och Kaden Elder och gav laget ledningen för Kalmar.

8.06 in i perioden nätade Troja/Ljungbys Jonathan Wikström på pass av Henrik Rommel och kvitterade för Troja/Ljungby.

Efter 15.53 slog Victor Laz till på pass av Hampus Karlsson och gav Kalmar ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 3-5-mål med sex sekunder kvar att spela genom Tatu Kokkola. 3-5-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Hampus Karlsson gjorde ett mål för Kalmar och spelade fram till två mål.

Med fyra omgångar kvar är Troja/Ljungby på femte plats i tabellen, medan Kalmar är på andra plats.

I nästa match, lördag 15 april 16.00, har Troja/Ljungby Väsby borta i Renew Arena, medan Kalmar spelar hemma mot Nybro.