Foto: Bildbyrån
Junior-SM

Örebro J18 vidare till final – för första gången någonsin

ANNONS

Det var inget snack heller i den andra semifinalen. Örebro vann tillslut med 6-0 mot AIK efter en mycket imponerande insats.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan!

Örebro var små förhandsfavoriter på förhand, men det var nog ingen som hade kunnat föreställa sig att de skulle gå ut och köra över AIK med 6-0.

Närkingarna imponerade stort och har nu tagit sig till sin första final någonsin på J18-nivå.

Det kommer efter en stabil insats där de tidigt tog initiativet av matchen och släppte det aldrig. Eric Nilson och Liam Danielsson gjorde också både ettan och tvåan redan i den första perioden. Därifrån byggde man en ledning som AIK inte lyckades komma ifatt.

Regerande mästarna i final

I den andra perioden gjorde också Melvin Pettersson och Dante Josefsson Westling ett varsitt mål för att ge oss ett 4-0-läge inför den sista perioden. Där fortsatte målkalaset och innan slutvisslan ljöd hade även Hugo Orrsten och Johannes Frisk skrivit in sig i målprotokollet. 

Samtidigt storspelade Herman Liv i målet och räddade de lägen som AIK skapade mot Örebro. Talangen räddade samtliga 28 skott och höll nollan.

Matchen slutade 6-0 och nu väntar Djurgården i final. Stockholmarna är regerande mästare och imponerade också rejält i sin semifinal mot Luleå. 

Exklusivt erbjudande - se JSM-slutspelet på Expressen för endast 49 kronor


TV: Höjdpunkter från Djurgårdens semifinal mot Luleå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL