Nybro vann mot Vimmerby HC

Nybro vann rysaren mot Vimmerby

Segern på hemmaplan i avgörande matchen med 4-3 (0-1, 3-1, 1-1) gör att Nybro nu har avgjort matchserien mot Vimmerby i HockeyEttan Semifinal. Nybro vann med 3-2 i matcher.

Hannes Johansson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 13.24 in i tredje perioden.

Vimmerby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.39 slog Eddie Levin till på pass av Anton Carlsson och Jakob Karlsson. Efter 7.30 i andra perioden slog Janne Väyrynen till, framspelad av Jonas Nyman och Adam Persson och kvitterade för Nybro.

Adam Persson gjorde dessutom 2-1 efter 8.31 på pass av Nikolai Skladnitjenko och Erik Lindström.

Vimmerbys Olle Söderlund gjorde 2-2 efter 10.51 på pass av Jakob Karlsson och Oskar Lindgren.

Nybros Adam Persson gjorde 3-2 efter 13.04 framspelad av Nikolai Skladnitjenko och Erik Lindström.

2.27 in i tredje perioden slog Eddie Levin till på nytt och kvitterade för Vimmerby.

13.24 in i perioden nätade Nybros Hannes Johansson framspelad av Nikolai Skladnitjenko och Adam Persson och avgjorde matchen för Nybro.

Nybros Adam Persson stod för två mål och två assists och Nikolai Skladnitjenko hade tre assists.