Piteå förlorade mot Mariestad
Montage
Matchrapport

Seger för Mariestad som utjämnade mot Piteå

ANNONS

Mariestad utjämnade matchserien mot Piteå i HockeyEttan Semifinal, efter seger på bortaplan med 7-2 (1-0, 3-1, 3-1). Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

– All heder till Mariestad som fick matchen precis dit de ville och var ruggigt effektiva. Till match 3 och 4 behöver vi komma tillbaka till vårt spel igen istället för att spela på deras villkor. Gör vi det har vi bra chans att vända tillbaka och vinna nere i Skaraborg, kommenterade Piteås sportchef Jonathan Glader.

Mariestads assiserande tränare Ronny Johansson:

– Vi steppade upp från gårdagens match och gör en betydligt bättre insats idag. Är lite med påkopplade och rejäla i allt vi gör. Och vinner rättvist och kvitterar i matchserien.

Mariestad tog ledningen efter 11.19, genom Hugo Pettersson framspelad av Jesper Lindén och Oscar Tellström. Mariestad var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-4.

4.09 in i tredje perioden slog Oscar Nilsson till framspelad av Erik Wikgren och reducerade för Piteå. Fler mål än så blev det inte för Piteå.

11.07 in i perioden nätade Mariestads Jesper Lindén ännu en gång på pass av Ludwig Wistén och ökade ledningen för Mariestad.

Efter 12.13 slog Ludwig Wistén till återigen framspelad av Oscar Tellström och Jesper Lindén och ökade ledningen för Mariestad. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Jesper Lindén gjorde tre mål för Mariestad och tre assist och Ludwig Wistén stod för två mål och två assist.

Lagen möts igen i Mariehus Arena onsdag 22 mars 19.00.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL