Skellefteå AIK J20 vann mot Växjö Lakers HC

Uddamålsseger för Skellefteå AIK J20 som besegrade Växjö

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Skellefteå AIK J20 i matchen mot Växjö i Skellefteå Kraft Arena. Laget vann söndagens match i J20 Nationell Top 10 herr med 3-2 (2-1, 1-0, 0-1).

Segern var Skellefteå AIK J20:s femte på de senaste sex matcherna.

Skellefteå AIK J20 startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Lukas Johansson och Frans Haara innan Växjö svarade och gjorde 2-1 genom Isac Nielsen.

Efter 11.04 i andra perioden slog Max Johansson till, framspelad av Leo Sundqvist och Zeb Forsfjäll och gjorde 3-1.

6.56 in i tredje perioden nätade Växjös Oskar Larsson på pass av Elis Rix och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Växjö.

Det här var Skellefteå AIK J20:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös fjärde uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Skellefteå AIK J20 på femte plats i tabellen, medan Växjö är på andra plats.

I nästa match möter Skellefteå AIK J20 Mora borta och Växjö möter Frölunda hemma. Båda matcherna spelas fredag 17 mars 19.00.