FOTO: Bildbyrån
NHL

Oskar Sundqvist trejdad till Minnesota Wild

ANNONS

Oskar Sundqvists tid i Detroit är över. Svensken är trejdad till Minnesota Wild - som också trejdar bort Jordan Greenway.

Vid förra årets deadline byttes Oskar Sundqvist bort från St. Louis till Detroit. Nu är han inblandad i en ny trejd. Den dubble svenska Stanley Cup-vinnaren är klar för Minnesota. Wild har de senaste dagarna plockat in både Gustav Nyquist och Marcus Johansson och gör nu klart med en tredje svensk forward.

Sundqvist, som vunnit Stanley Cup med både Pittsburgh och St. Louis, sitter på ett utgående kontrakt som ger honom 2,75 miljoner dollar per säsong. Han har den här säsongen gjort 21 poäng för Detroit.

Han lämnar

Men det är inte bara spelare på “in-kontot” för Minnesota. Jordan Greenway lämnar klubben efter drygt 300 matcher. Han är trejdas till Buffalo.

Jordan Greenway slog igenom för den breda massan när han gjorde åtta poäng på sju matcher i JVM 2017. Senare den säsongen spelade han även senior-VM för USA.

Greenway tingades av Minnesota i andrarundan av 2015 och har varit klubben trogen sedan dess. Men efter drygt 300 matcher i Wild byts han nu bort till Buffalo Sabres, och ska förstärka dem i jakten på ett efterlängtat slutspel. 

Enligt samstämmiga uppgifter från journalister i Nordamerika betalar Sabres ett andrarundeval i sommarens draft, och en femterunda 2024 för den storväxte forwarden.

Greenway har haft en tuff säsong och bara levererat 2+5 på 45 matcher. Han har kontrakt hela vägen till 2025, och det avtalet har en lönetaksträff på tre miljoner dollar.


TV: Zetterlund om trejden till San José

Den här artikeln handlar om: