Almtuna förlorade mot SSK J20

Efter förlustraden: Seger igen för SSK J20 – 5-4 mot Almtuna

Sju förluster i rad i J20 Nationell forts herr fick vara nog. Borta mot Almtuna bröts den tuffa sviten för SSK J20. Det blev 4-5 (2-2, 2-1, 0-1, 0-1) efter förlängning i matchen på söndagen.

Segermålet för SSK J20 stod Leon Okonkwo Prada för 4.50 in i förlängningen.

Almtuna började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.9 slog Filip Ekberg till framspelad av William Falkenhäll och Valdemar Johansson.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 5.31 slog Valdemar Johansson till assisterad av Tim Dackell och Oliver Pentler.

Efter 6.03 i första perioden slog Leon Wallner till, framspelad av Sebastian Redlich och Alex Ciernik och reducerade åt SSK J20.

SSK J20 kvitterade till 2-2 efter 12.51, genom Mikael Taylan på pass av Sebastian Kjellen och Leon Okonkwo Prada.

SSK J20 gjorde också 2-3 efter 7.24 i andra perioden när Alex Ciernik hittade rätt framspelad av Ludvig Jansson och Albert Sjöberg.

Almtunas Valdemar Johansson gjorde 3-3 efter 11.52 på pass av Herman Åsberg.

Filip Ekberg gjorde dessutom 4-3 efter 19.31 framspelad av William Falkenhäll och Adrian Dipisa Lindeberg.

SSK J20 kvitterade till 4-4 med 21 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Leon Wallner assisterad av Alex Ciernik och Ludvig Jansson.

I förlängningen tog det 4.50 innan SSK J20 också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Leon Okonkwo Prada, framspelad av Olle Hilmersson och Alex Ciernik.

Noterbart är att Alex Ciernik gjorde ett mål för SSK J20 och spelade fram till tre mål. Dessutom att Almtunas Valdemar Johansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Båda lagen har nu en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Almtuna med 13–23 och SSK J20 med 16–23 i målskillnad. Det här var Almtunas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK J20:s andra uddamålsseger.

För SSK J20 gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Almtuna är på tionde plats.

I nästa match, lördag 4 mars, har Almtuna Timrå J20 borta i NHC Arena 15.00, medan SSK J20 spelar hemma mot Linköping 14.00.

TV: Gör sitt första NHL-mål i NHL-debuten – som 29-åring