SSK J20 förlorade mot VIK Västerås HK

VIK Hockey J20 vann efter avgörande i förlängningen mot SSK J20

VIK Hockey J20:s väg till seger mot SSK J20 borta i J20 Nationell forts herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-0, 2-1, 2-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Zeteny Hadobas blev matchhjälte för VIK Hockey J20 med sitt mål blott 07 sekunder in i förlängningen.

VIK Hockey J20:s tränare Pär Hellenberg tyckte till om matchen:

– Jag tycker vi spelar med stort tålamod och bra avvägning i 40 minuter. Sista perioden blir det chanser åt båda håll, vi kvitterar i slutet och avgör snabbt i overtime, två viktiga poäng.

Första perioden blev mållös.

Andra perioden var jämn. SSK J20 inledde bäst och tog ledningen genom Albert Sjöberg efter 3.54, men VIK Hockey J20 kvitterade genom Einar Näslund. Och VIK Hockey J20 hann också ta ledningen, genom Sebastian Ehrencrona.

SSK J20 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det sju sekunder innan VIK Hockey J20 också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Zeteny Hadobas.

SSK J20 har fem förluster och 13–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan VIK Hockey J20 har tre vinster och två förluster och 17–18 i målskillnad. Det här var SSK J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även VIK Hockey J20:s femte uddamålsseger.

För SSK J20 gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan VIK Hockey J20 är på andra plats.

I nästa match möter SSK J20 Färjestad hemma och VIK Hockey J20 möter AIK borta. Båda matcherna spelas söndag 19 februari 12.00.

TV: Svenskarna om samspelet i Toronto