Kristianstad förlorade mot Bik Karlskoga

Juliuz Persson tvåmålsskytt för Bik Karlskoga i segern mot Kristianstad

Bik Karlskoga vann mötet med Kristianstad borta med 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) på fredagen i Hockeyallsvenskan.

Segern var Bik Karlskogas åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Bik Karlskoga tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Juliuz Persson framspelad av Henrik Larsson och Kalle Jellvert.

Bik Karlskoga gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Kalle Jellvert och Gustav Willman Borvik.

Kristianstad reducerade dock till 1-3 genom Pontus Netterberg efter 13.11 av perioden.

Bik Karlskoga gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-3 till 1-5, målen av Juliuz Persson och Gustaf Franzén, och punkterade matchen.

Larsson med fyra assist

Jack Kopacka reducerade förvisso, men närmare än 2-5 kom inte Kristianstad. Bik Karlskoga tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Bik Karlskogas Henrik Larsson hade fyra assists.

Det här betyder att Kristianstad nu ligger på elfte plats i tabellen, och Bik Karlskoga är på femte plats.

I nästa match möter Kristianstad Mora hemma och Bik Karlskoga möter Östersunds IK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 22 februari 19.00.

TV: Forsling smyger fram och prickskjuter säsongens åttonde mål