Wings HC Arlanda förlorade mot Vallentuna Hockey

Fredrik Svennas med sent avgörande – när Vallentuna slog Wings

Segern mot Wings Arlanda på bortaplan innebär att Vallentuna nu är serieledare i Vårettan norra herr, två poäng före Wings Arlanda. Vallentuna vann med 5-4 (1-1, 2-1, 2-2).

– En slätstruken insats där vi återigen släpper in för lätta mål samtidigt som vi missar för mycket klara målchanser framåt. Släpper in 4-5-målet med mindre än en minut kvar efter tekning, måste jobba smartare över 60 minuter för att vinna matcher vilket vi just nu inte gör, kommenterade Wings Arlandas tränare David Lundmark.

Fredrik Svennas stod för Vallentunas avgörande mål med bara 51 sekunder kvar av matchen.

Segern var Vallentunas åttonde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Vallentuna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Lucas Lagerstedt efter 1.10, men Wings Arlanda kvitterade genom Gustav Eurenius efter 16.25.

Vallentuna startade andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Lucas Lagerstedt och Gustav Eriksson innan Wings Arlanda svarade och gjorde 3-2 genom Ville Hornborg.

2.31 in i tredje perioden nätade Wings Arlandas Didrik Lif och kvitterade.

7.43 in i perioden slog Ture Edvardsson till på pass av Lukas Paulsson och Christian Holmblad och gav laget ledningen.

Efter 13.36 nätade Didrik Lif på nytt framspelad av Emil Gabrielson och Mikael Hedlund och kvitterade för Wings Arlanda.

Vallentuna tog ledningen med 51 sekunder kvar att spela genom Fredrik Svennas assisterad av Jacob Lundin.

Det här var Wings Arlandas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vallentunas fjärde uddamålsseger.

Nästa motstånd för Wings Arlanda är Teg. Vallentuna tar sig an Örnsköldsvik Hockey hemma. Båda matcherna spelas lördag 18 februari 16.00.

TV: Rakell hyllas efter återkomsten till Anaheim