Mariestad vann mot Kalmar HC

Seger för Mariestad på hemmaplan mot Kalmar

Mariestad vann mötet med Kalmar hemma med 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) på lördagen i Allettan Norra herr.

– Ja vi gör återigen en riktigt bra match och stänger långa stunder ner Kalmar. Så en bra bra vecka med sex poäng, kommenterade Mariestads assiserande tränare Ronny Johansson.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Vi kommer inte alls upp i nivå ikväll. Vi är absolut missnöjda med vår gemensamma prestation. Vi gör ett gediget försök i tredje, men kvalitén i momenten infinner sig aldrig. Gäller för oss att omfokusera under vårt speluppehåll nästa vecka.

Första perioden var jämn. Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Johan Frick efter 11.29, men Kalmar kvitterade genom Kaden Elder efter 15.47. Mariestad startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Gustav Lindberg och Ludwig Wistén. Kalmar reducerade dock till 3-2 genom Tatu Kokkola efter 12.42 i tredje perioden.

Mariestad kunde dock avgöra till 4-2 med 05.59 kvar av matchen genom Tobias Aronsson.

Gustav Lindberg gjorde ett mål för Mariestad och spelade dessutom fram till två mål och Ludwig Wistén stod för ett mål och två assists.

Mariestad har tre segrar och två förluster och 17–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmar har tre vinster och två förluster och 17–13 i målskillnad.

Det här betyder att Mariestad ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Kalmar på första plats.

Fredag 10 februari 19.00 spelar Mariestad borta mot Halmstad. Kalmar möter Troja/Ljungby hemma i Hatstore Arena måndag 13 februari 19.00.

TV: Det bästa från Rasmus Dahlins säsong