Almtuna förlorade mot AIK IF

AIK utklassade Almtuna på bortaplan

AIK fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Almtuna i J18 Nationell norra herr med 6-1 (1-0, 5-0, 0-1).

Segern var AIK:s sjätte på de senaste sju matcherna.

AIK tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Gustav Sjöqvist framspelad av Max Eriksson. I andra perioden var AIK starkast och gick från 0-1 till 0-6 genom mål av Erik Swedin, Douglas Lööv, Darels Uljanskis, Jiri Pospisil och Sid Boije. Det sista målet kom med tre sekunder kvar av perioden. 2.16 in i tredje perioden nätade Almtunas Cedrik Johansson på pass av Filip Lejonryde och Jesper Valente och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Almtuna.

AIK:s Patrik Kastbom hade tre assists.

Almtuna har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Almtuna är kvar på sjunde plats, och AIK stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Almtuna är Modo Hockey J18. Lagen möts lördag 4 februari 15.00 i Hägglunds Arena. AIK tar sig an Djurgården hemma torsdag 2 februari 19.30.

TV: Arenan i extas – när hemmasonen byts in