Leksand förlorade mot Mora

Mora avgjorde i sista perioden och vann mot Leksand

Mora vann borta mot Leksand i J20 Nationell Top 10 herr med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Mora avgjorde i sista perioden.

Moras tränare Daniel Hermansson tyckte till om matchen:

– En jämn och rolig match som alltid mot Leksand. Avgörande målet gjorde vi i början av tredje perioden i boxplay.

Segermålet för Mora stod Ludvig Markman för 9.55 in i tredje perioden.

Mora tog ledningen efter fem minuters spel, genom Petter Vesterheim på pass av Simon Lindblom och Ludvig Markman. Efter 5.19 i andra perioden slog Hampus Malm till, framspelad av Kasper Magnussen och Lucas Lagerberg och kvitterade för Leksand.

Moras Noah Steen gjorde 1-2 efter 5.51 på pass av Simon Lindblom.

Leksands Eric Hultgren gjorde 2-2 efter 14.29 framspelad av Kasper Magnussen och Linus Millner Westberg.

9.55 in i tredje perioden slog Ludvig Markman till på pass av Petter Vesterheim och avgjorde matchen.

Leksand har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Mora har två vinster och tre förluster. Det här var Leksands tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras andra uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Leksand ligger på femte plats medan Mora har tredjeplatsen.

På lördag 4 februari 12.00 spelar Leksand borta mot Skellefteå AIK J20, och Mora borta mot Luleå.

TV: Zuccarellos spektaklulära avgörande