Lisa Östrup har lämnat Leksand för AIK.
Foto: Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Lisa Östrup om uppbrottet med Leksand: "Ingen bra arbetsmiljö"

Tidigare har både Amanda Johansson och Agnez Svensson lämnat Leksand under uppmärksammade former. Förra veckan blev Lisa Östrup den tredje spelaren i raden att bryta med dalalaget mitt under brinnande SDHL-säsong.
– Man måste ha en viss förståelse för att kraven inte kan se likadana ut som för en herrspelare, säger Östrup till Hockeysverige.se.

NACKA (Hockeysverige.se)

Lisa Östrup lämnade Linköping för spel i Leksand den här säsongen. Nu blev inte säsongen som vare sig hon eller Leksand hade hoppats på och under förra veckan blev hon den tredje spelaren på kort tid som lämnat klubben. 
– Jag förväntade mig att ha kul och spela mycket när jag kom till Leksand, vilket jag också gjorde i början av säsongen och tyckte att det gick bra. Vi hade en bra grupp och i början kändes det som mina förväntningar uppfylldes, berättar Lisa Östrup då Hockeysverige.se träffar henne i Nacka Forum söder om Stockholm. 

Östrup spelade redan förra säsongen 19 matcher i SDHL för Linköping, men hoppades på att få ta ytterligare steg i sin utveckling i Dalarna. 
– I Linköping var jag junior och gick på ”HG”. Jag kände också att jag där var junior hela tiden. Till den här säsongen blev jag senior, ville ta en seniorplats och såklart bli en viktig spelare för laget.
– Samtidigt visste jag att jag behövde kämpa för den platsen och att jag var en av dom yngre i laget. 

Lisa Östrup. Foto: Ronnie Rönnkvist

"Kraven kan inte se likadana ut som för en herrspelare"

Hur blev det?
– Till en början, som sagt var, fick jag spela en hel del och det kändes bra. Senaste månaderna har det inte blivit så mycket speltid. 
– Att det skulle vara den enda anledningen till att jag lämnar Leksand stämmer inte riktigt. Det fanns andra anledningar till det också. Jag tror att dom som följt SDHL den här säsongen har hört att det varit en del snack runt Leksand och att det inte bara jag som känt av det här. 

Kan du utveckla hur du menar?
– Det handlar en del om arbetsmiljön kopplat till förväntningarna att ha kul. Riktigt så blev det inte. Det var ingen bra arbetsmiljö. 
– Inom damhockeyn är det inga bra löner och då känner jag att det måste vara kul också. Man måste ha en viss förståelse för att kraven inte kan se likadana ut som för en herrspelare. Dom flesta av oss tjejer har jobb vid sidan av och många av oss betalar i princip för att vi ska få spela.  
– I lagen är det spelare som har olika ersättningar och det kan inte vara högst krav på spelarna som har lägst ersättning. Oftast är det unga svenska spelare som var efter på ersättningsbiten, men det var också vi som fick högst krav på oss. 

Dålig kommunikation

Lisa Östrup saknade även en dialog och kommunikation med coachen om situationen. 
– Jag känner att det inte vara någon bra kommunikation alls, tyvärr. Den hade kunnat förbättras väldigt mycket. 
– Kommunikation är också något jag tycker är jätteviktig för att jag ska kunna må bra som person och utvecklas som spelare. 

Kunde du ha gjort något annorlunda?
– Ja, det kan man väl alltid. Jag försökte så gott jag kunde, men nu blev det så att det helt enkelt inte passade. Ibland blir det så och jag kände att det var bäst att gå vidare för att hitta det jag söker på annat håll. 

Trots en tuff tid i laget trivdes Lisa Östrup ändå bra vid sidan av isen i Leksand.
– Jag trivdes jättebra med laget och kände att vi hade ett jättebra lag. I början av säsongen trodde jag att det skulle se annorlunda ut tabellmässigt eftersom vi hade ett starkt lag. Jag tror också att det hade kunnat göra något bättre av det om ledarstaben jobbat med gruppen i stället för, som det kändes ibland, mot gruppen. Jag kommer såklart sakna alla lagkamrater och visst har det varit tufft ibland.

Besviken?
– Klart att det är lite av en besvikelse. Samtidigt är det sådant här som händer ibland i livet. Då får man helt enkelt kämpa på. 
– Många av dom jag spelat med i Leksand kommer jag träffa igen eftersom damhockeyvärlden inte är så stor. Speciellt i Sverige.

Amanda Johansson och Agnez Svensson har också lämnat Leksand. Foto: Ronnie Rönnkvist

Flyttar till Stockholm: “Finns mycket potential”

Ny klubbadress blir nu AIK. 
– Jag har sett att det finns mycket potential i laget och att dom haft lite felstudsar under säsongen. Det har inte heller gått så bra sett till tabelläget. 
– Jag hoppas jag kan hjälpa till, bli en stor del av laget och att vi ser till att göra något bra av den här avslutningen av säsongen. 

AIK, tillsammans med HV71, är ganska fast cementerade i botten av SDHL, men det är inget som Lisa Östrup funderat speciellt mycket kring då hon valde vilken klubb hon skulle spela för resten av säsongen. 
– Som jag sa har jag sett mycket positivt i AIK samtidigt som jag gillar utmaningar. Jag ser positivt på den utmaningen och det är ingen idé att tänka på om det skulle bli vi eller HV71 som få kvala. 

Lisa Östrups bror, Christian, bor i Stockholm och spelar för Nackas J18. Givetvis påverkade det hennes val av stad att spela i. 
– Såklart att jag letade mig till Stockholm på grund av honom. Vi har alltid varit jättenära så det är kul att kunna träffas igen. Jag har inte kunnat träffa honom mycket alls det här halvår och det är skönt att som storasyrra kunna peppa honom lite, säger AIK-anfallaren med ett skratt och fortsätter:
– Jag tror många kan känna igen sig i att det kan vara tufft som 16-åring att bo själv. 

När debuterar du för AIK?
– Vi får se. Antingen blir det nu i helgen eller nästa helg. På grund av sjukdom har jag inte kunnat träna på ett tag. Mest troligt blir det nästa helg mot HV71. 

Det står på eliteprospects.com att du är både dansk och svensk medborgare…
– Jag har en hel del olika nationaliteter i mig. Min mamma kommer från Irland. Sedan kommer pappa från Sverige och Danmark. 

Lisa Östrup. Foto: Ronnie Rönnkvist

Två spelare med rötter i Irland

I och med Lisa Östrups intåg i AIK har nu laget två spelare med rötter i Irland. 
– Det stämmer. Aoife Leacy känner jag väl. Hennes föräldrar är också från Irland och kompisar till familjen. 

Med tanke på den bakgrund du har, varför föll valet på just hockey?
– Jag vet faktiskt inte. Pappa har alltid velat spela hockey, men aldrig gjort det i något lag. Det var mer med kompisarna när han var liten. 
– Jag är första barnet och även om jag är tjej tänkte han ”mina barn ska spela hockey”. Jag spelade med killarna i Linköping fram till U15 och gick hockeyhögstadiet med dom. 
– Sedan har vi blivit lite av en hockeyfamilj. Till och med mamma har lärt sig hockey, vilket är superkul. Brorsan, Christian, och syrran, Sara, spelar. Sara är 12 år nu och spelar fortfarande i LHC. Det är superkul att se en miniversion av sig själv. 

Hur upplevde du tiden som hockeyspelare i Linköping?
– Det har varit jättekul och jag har haft många kompisar i laget. Också kul att kunna ha haft hela min uppväxt i samma förening. Jag har lärt känna många i klubben och jag är nöjd med min uppväxt i LHC. 

Varför valde du att lämna LHC för Leksand?
– Jag kände mest att jag ville testa mina vingar lite…

Lisa Östrup i Leksandströjan. Foto: Bildbyrån

Oviss framtid: “Vill gärna vara kvar i Stockholm”

Fick du vara kvar?
– Jag kom aldrig till den diskussionen eftersom jag skrev på för Leksand väldigt tidigt av förra året. 
– Jag ville testa på något nytt. Alla mina kompisar på gymnasiet bodde själva medan jag fortfarande bodde hemma. Då ville jag testa på det och klara mig själv. Jag tycker också att jag växt jättemycket av det. 
– Där känner jag att jag gjorde rätt val. Även om det inte blev Leksand hela säsongen är jag nöjd med att jag tog steget och flyttade från LHC. 

Du har skrivit på för resten av säsongen med AIK, hur går tankarna framåt?
– Det får vi se. Nu fokuserar jag på den här delen av säsongen. Vi har åtta matcher kvar i grundserien och vi får se hur det går där. Just nu vill jag gärna vara kvar i Stockholm. 

Din lagkompis i Leksand, målvakten Amanda Johansson, har skrivit på för Brynäs. Om du kommer fri vart gör du lättast på mål på henne?
– (Skratt) Att man skjuter högt, men kommer jag fri kanske jag gör en fint och skjuter lågt. 


TV: Experterna överens – de vinner SM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten