AIK IF vann mot Luleå

AIK tog bonuspoängen hemma mot Luleå

Matchen i J18 Nationell norra herr mellan hemmalaget AIK och gästande Luleå var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där AIK spikade segerresultatet, 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Darels Uljanskis, som gjorde det avgörande målet med bara 23 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden var jämn. Luleå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom David Thomasson efter 3.12, men AIK kvitterade genom Martin Sluka efter 07.14. AIK startade också andra perioden bäst. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Nicklas Berglund och Axel Skarp innan Luleå svarade och gjorde 3-2 genom David Thomasson. 8.59 in i tredje perioden slog Adam Persson till på pass av Nikodemus Wernquist och kvitterade. I förlängningen tog det 4.37 innan AIK avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Darels Uljanskis, på pass av Axel Skarp.

AIK har nu åtta poäng efter fyra spelade matcher, medan Luleå har tio poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för AIK är Skellefteå. Luleå tar sig an Täby borta. Båda matcherna spelas söndag 22 januari 12.00.

TV: Elias Pettersson – "dribblar i en telefonkiosk"