Huddinge IK förlorade mot Eskilstuna Linden

Eskilstuna Linden vann efter avgörande i förlängningen mot Huddinge

Eskilstuna Linden tog en stark seger mot Huddinge borta i Vårettan södra herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (2-2, 2-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Lucas Ekholm blev matchhjälte för Eskilstuna Linden med sitt mål i förlängningen.

Huddinge kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.38 slog Filip Pilö till assisterad av Jacob Samuelsson och Anton Nüth.

Eskilstuna Linden tog ledningen på nytt efter 8.44, genom Lucas Ekholm framspelad av Linus Jacobsson och Oliver Skoog.

Huddinge kvitterade till 2-2 efter 18.43, genom Anton Nüth.

I andra perioden var Eskilstuna Linden starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Alexander Larsson och Andrés Staforelli. Det sista målet kom med 28 sekunder kvar av perioden. 8.23 in i tredje perioden slog Filip Pilö till ännu en gång på pass av Anton Kalte och reducerade.

Efter 9.48 nätade Anton Kalte framspelad av Alexis Binner och Victor Ahlström och kvitterade för Huddinge.

I förlängningen tog det 1.00 innan Eskilstuna Linden avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Lucas Ekholm.

Lucas Ekholm gjorde två mål för Eskilstuna Linden och spelade fram till ett mål.

Huddinge har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Eskilstuna Linden har tre vinster och två förluster. Det här var Huddinges andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Eskilstuna Lindens fjärde uddamålsseger.

Huddinges nya tabellposition är fjärde plats, medan Eskilstuna Linden är på femte plats.

I nästa match, söndag 22 januari 16.00, har Huddinge Mörrum borta i Jössarinken A-hall, medan Eskilstuna Linden spelar hemma mot Segeltorp.