Luleå vann mot Nacka

Luleå utklassade Nacka på hemmaplan

Luleå dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Nacka i J18 Nationell norra herr med hela 7-1 (1-0, 3-1, 3-0).

Luleå tog ledningen efter 15.01, genom Adam Persson assisterad av Jakob Ihs Wozniak och Filip Holst - Persson. Luleå hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Nacka reducerade.

Därefter handlade dock allt om Luleå och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Luleå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Linus Funck, Jakob Ihs Wozniak och David Thomasson.

Noterbart är att Luleås Jakob Ihs Wozniak stod för tre mål och två assists, Filip Holst Persson hade fyra assists och Linus Funck gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Nacka har startat svagt och har bara ett poäng efter fyra spelade matcher. Luleå har nio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 21 januari. Då möter Luleå AIK i Ulriksdals IP 18.00. Nacka tar sig an Almtuna hemma 13.40.

TV: Experternas halvtidsanalys i NHL