Vimmerby HC vann mot Forshaga

Formstarka Vimmerby tog ännu en seger

Vimmerby fortsätter starkt i Vårettan södra herr. När laget mötte Forshaga hemma i Vimmerby Ishall på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 6-3 (1-0, 1-1, 4-2). I och med detta har Vimmerby sex segrar i rad.

Vimmerby tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Oskar Lindgren framspelad av Hugo Lindman Gustafsson och Jakob Karlsson. Efter 1.27 gjorde Vimmerby 2-0 genom Jacob Isaksson.

Forshaga reducerade dock till 2-1 genom Alexander Pettersson tidigt i andra perioden. Vimmerby startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 3-1-ledning. Men Forshaga svarade och gjorde 3-2.

Därefter var det dock Vimmerby som avgjorde. Laget gjorde tre mål på sex minuter och vann med 6-3. Forshaga hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-3.

Forshagas Alexander Pettersson stod för ett mål och två assist. Vimmerbys Jakob Karlsson hade tre assists och Hugo Lindman Gustafsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Vimmerby har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Forshaga har en vinst och fyra förluster.

Vimmerby stannar därmed i serieledning, och Forshaga på nionde plats, i tabellen.

På onsdag 18 januari 19.00 spelar Vimmerby borta mot Köping, och Forshaga borta mot KRIF.

TV: Elias Pettersson avgör – med Foppa-straff