Borås vann mot Huddinge IK

Borås tog bonuspoängen hemma mot Huddinge

Matchen i Vårettan södra herr mellan hemmalaget Borås och gästande Huddinge var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där Borås spikade segerresultatet, 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0).

Matchhjälte blev Joni Nikko, som gjorde det avgörande målet med bara tolv sekunder kvar att spela i förlängningen.

Huddinge tog ledningen efter sju minuters spel, genom Victor Ahlström assisterad av Joakim Hälleström. Efter 5.51 i andra perioden slog Joni Nikko till, på pass av Emil Eriksson och Vadim Berdnikov och kvitterade för Borås. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.48 innan Borås också avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Joni Nikko, framspelad av Henrik Eriksson.

Borås har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Huddinge har tre vinster och två förluster.

Huddinge ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Borås är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Borås är Köping. Huddinge tar sig an Tyringe borta. Båda matcherna spelas söndag 15 januari 16.00.

TV: Här pussar Skarsgård Henke Lundqvist