Martin Karlsson kan lämna Leksand: “Måste leverera”

Martin Karlsson är inne på sin 14:e säsong i Leksand. Det kan också bli hans sista. Till våren löper 32-åringens kontrakt ut.
– Alla vet nog vad jag känner för Leksand som klubb och hela den biten, säger Karlsson till Falu-Kuriren.

Som 15-åring kom Martin Karlsson till Leksand och a-lagsdebuterade i klubben under säsongen 2008/09. Bortsett från en kortare sejour i Borlänge, tre och en halv säsong i Almtuna och korta lånesejourer i Arboga och AIK har 32-åringen varit klubben trogen under hela sin karriär.

Totalt har Karlsson gjort över 500 matcher i Leksandströjan – men snart kan trotjänarens tid i klubben vara över. Till våren löper avtalet med Leksand ut och än så länge har Karlsson inte hört något från Leksands klubbledning gällande en förlängning.

– Alla vet nog vad jag känner för Leksand som klubb och hela den biten. Men jag känner den här branschen. Man måste leverera och spela bra. Det är inte så att man är cementerad i en viss klubb, säger Karlsson till Falu-Kuriren.

“Ingen behöver fundera över min inställning”

Karlsson är en av nio spelare med utgående kontrakt i Leksand. Förutom Karlsson återfinns bland andra Mikael Ruohomaa, Carter Camper och Jonas Ahnelöv bland spelarna som sitter på utgående avtal.

– Även om inget nytt kontrakt är påskrivet så hoppas jag verkligen att ingen behöver fundera över min inställning till det här eller var min lojalitet ligger. Jag ger alltid 100 procent för Leksand och kommer fortsätta göra det resten av säsongen, säger Karlsson.

Den här säsongen har 32-årige Martin Karlsson noterats för sex poäng (3+3) på 30 matcher i SHL.


TV: De var Sveriges bästa spelare på JVM

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: