Köping HC förlorade mot Mörrum

Mörrum tog bonuspoängen borta mot Köping

Matchen i Vårettan södra herr mellan hemmalaget Köping och gästande Mörrum var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Khalid Ibrahim blev matchhjälte för Mörrum med sitt mål i förlängningen.

– En match vi borde ha vunnit. Tycker vi i stora delar är bättre men att vi bjuder in Mörrum i matchen för enkelt. Vi har en hög högsta nivå men måste börja värdera lägena bättre. Hugo Engsund som gjorde debut hos oss idag var väldigt bra, kommenterade Köpings tränare Johan Hellström.

Det var första segern för Mörrum, efter 1-2 mot KRIF i premiären.

Första perioden var jämn. Mörrum inledde bäst och tog ledningen genom Jack Stjernqvist efter 3.53, men Köping kvitterade genom Hugo Ek Koskela. Och Köping hann också ta ledningen, genom Emil Norberg. Efter 1.11 i andra perioden slog Tobias Brahm till, framspelad av Mathias Kemppi och Samuel Wälimaa och kvitterade för Mörrum. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.36 innan Mörrum också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Khalid Ibrahim, på pass av Mathias Kemppi och Isak Ask.

Mörrums Mathias Kemppi hade tre assists.

Det här var Köpings andra uddamålsförlust den här säsongen.

I nästa match möter Köping Tyringe borta och Mörrum möter Forshaga hemma. Båda matcherna spelas fredag 6 januari 16.00.

TV: JVM-lagen med medaljchans