Modo Hockey förlorade mot Björklöven
HockeyAllsvenskan

Björklöven vann toppmötet mot Modo Hockey med 4-1

Björklöven tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Modo Hockey i Hockeyallsvenskan på fredagen med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Segern var Björklövens sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Björklöven tog ledningen efter elva minuters spel, genom Christopher Bengtsson på pass av Linus Cronholm och Alex Hutchings. Efter 16.02 i andra perioden nätade Alexander Wiklund, på pass av Joel Mustonen och gjorde 0-2. Björklöven hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 0-3 innan Modo Hockey reducerade.

Därefter kontrollerade dock Björklöven spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 1-4.

Modo Hockey har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

I tabellen innebär det här att Björklöven nu ligger på andra plats. Modo Hockey leder fortfarande serien. Tolv poäng skiljer lagen åt.

Modo Hockey tar sig an Östersunds IK i nästa match hemma fredag 6 januari 15.00. Björklöven möter samma dag 18.00 Djurgården hemma.

TV: Kanada har fått allt de pekat på