Dalibor Dvorsky och Slovakien skrällde.
JVM 2023

Nya JVM-skrällen – Slovakien sänkte USA

Slovakien bjöd på en ny stor skräll i årets JVM.
Under gårdagskvällen vann de mot USA med 6-3 – efter att både AIK:s Dalibor Dvorsky och Södertäljes Alex Ciernik blivit målskyttar.

Tidigare under JVM har vi fått se ett par skrällar då Schweiz vann med 3-2 över Finland efter förlängning och Tjecken besegrade superfavoriten Kanada med 5-2 i premiärmatchen.

Under gårdagskvällen kom nästa jätteskräll då Slovakien stod för en jätteinsats och besegrade USA med 6-3.

Slovakien tog ledningen tidigt i matchen men USA tog sedan över spelet och vände också för att leda med 2-1 efter första perioden. I den andra perioden kollapsade dock USA och Slovakien stod för en chockvändning.

AIK:s jättetalang Dalibor Dvorský klev fram och sköt 2-2 i powerplay och inom loppet av fyra minuter hade Slovakien gjort ytterligare två mål och ledde med 4-2 efter att stortalangen Filip Mesar skjutit ett skott som styrdes in i eget mål av en USA-back.

Tre poäng av supertalangen

USA drog sedan också på sig ett matchstraff då Kenny Connors åkte ut fem minuter för boarding.

Slovakien drygade sedan ut till 5-2 i den tredje perioden men USA tog ut målvakten och skapade lite nerv genom att reducera. Med drygt en minut kvar att spela säkrade dock slovakerna segern då SSK:s forwardstalang Alex Ciernik satte 6-3 i tom kasse.

Lagkaptenen Simon Nemec, som draftades som tvåa i sommarens NHL-draften, stod för en jätteinsats med tre assists i Slovakiens seger.

Slovakien förlorade sin premiärmatch mot Finland med 5-2 men efter segern kliver de nu förbi USA och går upp som trea i grupp B. USA har också en seger och en förlust hittills i JVM då de vann sin premiärmatch mot Lettland med 5-2.

Slovakien – USA 6–3 (1-2,3-0,2-1)

Slovakien: Libor Nemec, Dalibor Dvorsky, Robert Baco, Filip Mesar, Peter Repcik, Alex Ciernik.
USA: Tyler Boucher 2, Gavin Brindley.

TV: "Kul när spelare täpper till truten på en"