Huddinge IK vann mot Vimmerby HC

Huddinge avgjorde i förlängningen mot Vimmerby

Matchen mellan hemmalaget Huddinge och gästande Vimmerby i Vårettan södra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Huddinge avgöra till 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Jacob Samuelsson som stod för det avgörande målet.

Vimmerby tog ledningen efter 18.22, genom Isac Andersson framspelad av David Thomson.

Andra perioden blev mållös. 7.02 in i tredje perioden slog Anton Nüth till på pass av Daniel Liiv och Filip Runbjer och kvitterade. I förlängningen tog det 2.56 innan Huddinge också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Jacob Samuelsson, på pass av Filip Pilö och Anton Nüth.

Vimmerby vann senast lagen möttes med 2-0 i Vimmerby Ishall.

I nästa match möter Huddinge Segeltorp borta och Vimmerby möter Borås hemma. Båda matcherna spelas fredag 30 december 19.00.

TV: Svensken NHL-debuterar – åtta år efter draften