Nils Höglander skickas till farmarligan.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Nils Höglanders petades i natt – nu skickas han till AHL

ANNONS

Nils Höglander petades ur Vancouvers laguppställning i nattens möte med St. Louis Blues. Nu meddelar Canucks att den svenske forwarden skickas till AHL.

Trots att Nils Höglander visat prov på god poängform den senaste tiden (fyra poäng på de fem senaste matcherna) valde Vancouver Canucks tränare Bruce Boudreau att sätta västerbottningen på läktaren när Canucks tog emot St. Louis Blues under natten till tisdag, svensk tid.

Nu petas Höglander inte bara från laguppställningen av Canucks. Under tisdagsmorgonen, svensk tid, meddelar NHL-klubben att den 22-årige svensken skickas till farmarlaget Abbotsford Canucks.

Har inte spelat i AHL tidigare

Höglander har tidigare under säsongen skickats ned till farmarlaget i Abbotsford, dock utan att ha gjort någon match i AHL. När han skickades ned till farmarlaget i början av säsongen var det som en slags “papperstransaktion” för att Canucks skulle ha möjlighet att plocka upp en back i skadade Quinn Hughes frånvaro.

Denna gång återstår det att se om Höglander faktiskt kommer att spela i farmarlaget, vilket i sådana fall skulle bli första gången sedan flytten från Rögle 2020 som västerbottningen matchas i AHL. Canucks spelar inte sin nästa NHL-match förrän natten till fredag, svensk tid, medan Abbotsford spelar matcher mot San Jose Barracuda under natten till onsdag samt natten till torsdag, svensk tid.


Ur arkivet: Lagkamraternas fina hyllning – till Nils Höglander

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL