Hudiksvalls HC vann mot Grums IK Hockey

Tuff match slutade med seger för Hudiksvall mot Grums

Det svängde i matchen i J20 Region väst herr mellan Hudiksvall och Grums i Holmen Center. Bortalaget Grums hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Hudiksvall vände matchen och vann till slut med 4-3.

– Fantastisk vändning, lider med Grums men otroligt roligt för oss att få betalt för slitet vi lägger ner! Beröm till samtliga i eftermiddag, nu bygger vi vidare på detta in på det nya året, kommenterade Hudiksvalls tränare Johannes Westring.

Viktor Jonasson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål med bara 15 sekunder kvar av matchen.

Grums tog ledningen efter nio minuters spel, genom Simon Peteri framspelad av Erik Röhr och Teo Nilsson. Grums gjorde 0-2, återigen genom Simon Peteri efter 10.14 i andra perioden.

Hudiksvall reducerade dock till 1-2 genom John Sulser med 01.14 kvar att spela. 7.16 in i tredje perioden nätade Hudiksvalls Viktor Jonasson på pass av Mårten Sjödén och William Wängelin och kvitterade.

8.16 in i perioden slog Simon Peteri till på nytt på pass av Erik Röhr och gav laget ledningen. Fler mål än så blev det inte för Grums.

Hudiksvall kvitterade till 3-3 med 54 sekunder kvar att spela genom Sebastian Larsson på pass av Viktor Jonasson.

Laget tog ledningen med 15 sekunder kvar att spela återigen genom Viktor Jonasson assisterad av Mårten Sjödén. Därmed hade Hudiksvall vänt matchen.

Noterbart är att Simon Peteri gjorde tre mål för Grums och Erik Röhr hade tre assists. Dessutom att Hudiksvalls Viktor Jonasson stod för tre poäng, varav två mål.

Hudiksvall har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Grums har två vinster och tre förluster. Det här var Hudiksvalls tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Grums fjärde uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Hudiksvall ligger på tredje plats medan Grums har fjärdeplatsen.

I nästa match, lördag 7 januari, har Hudiksvall Borlänge borta i Borlänge Ishall 15.15, medan Grums spelar hemma mot Viking 13.00.

TV: Erik Gustafssons oväntade hattrick