HC Dalen vann mot Tranås

Dalen klar seriesegrare efter seger

Seger, 2-1 (0-0, 1-0, 1-1), hemma mot Tranås, gör att Dalen är seriesegrare i HockeyEttan västra. Tranås slutar på fjärde plats i tabellen.

– En match med mycket känslor. Vi lyckas inte skapa så mycket idag, utan TAIF är bättre i spelet 5 mot 5. Men vi håller oss kvar med ett bra målvaktsspel och ett uppoffrande spel, inte minst i boxplay, kommenterade Dalens tränare Daniel Josefsson.

Segermålet för Dalen stod Erik Thorwalls för med bara 32 sekunder kvar av matchen.

Segern var Dalens fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 9.54 in i andra perioden som Dalen tog ledningen genom Gustav Salmi-Lilja på pass av Kalle Hult.

12.18 in i tredje perioden nätade Tranås Markus Ruuskanen framspelad av Petter Eklöf och Pontus Eklöf och kvitterade.

Dalen tog ledningen med 32 sekunder kvar att spela genom Erik Thorwalls framspelad av Karl Smedberg och Kalle Holm.

Dalen har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Tranås har fyra vinster och en förlust. Det här var Dalens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tranås tredje uddamålsförlust.

TV: Känslosamma hyllningen till backen