Karlskrona HK förlorade mot Linköping

Linköping vann efter avgörande i förlängningen mot Karlskrona

Linköpings väg till seger mot Karlskrona borta i J18 Region syd herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-1, 2-2, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Arvid Westlin, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Segern var Linköpings sjunde på de senaste nio matcherna.

Karlskrona tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Malte Von Dahn framspelad av Carl Olsson och Robin Ekholm. Karlskrona inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Viggo Lindhaven, innan Linköping svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Jonathan Özdemir för framspelad av Leyton Bergfors och Isac Crozzoli efter 9.46.

I slutminuterna var det dock Karlskrona som tog greppet. Ville Nyberg gjorde 3-2 efter 19.01, på pass av Melcer Swensson. 17.31 in i tredje perioden nätade Linköpings Martin Mivell på pass av Arvid Westlin och Oscar Karlsson och kvitterade.

Karlskrona tog ledningen med 52 sekunder kvar att spela genom Liam Salomaa på pass av Filip Brander.

Linköping kvitterade till 4-4 med 15 sekunder kvar att spela genom Oscar Karlsson assisterad av Denis Hodas och Sebastian Peter.

I förlängningen tog det 3.27 innan Linköping också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Arvid Westlin, på pass av Melvin Nilsson.

Karlskrona har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Karlskronas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings sjätte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Karlskrona på sjunde plats i tabellen, och Linköping är på sjätte plats.

Söndag 11 december möter Karlskrona Rögle borta 16.00 och Linköping möter Kungälv hemma 15.30.

TV: Matchstraff för svensken – efter nackslag