Brynäs IF vann mot Färjestads BK

Färjestad seriesegrare trots förlust mot Brynäs

Det behövdes inte ens någon seger. Trots 5-6 (0-2, 3-2, 2-1, 0-1) efter förlängning, borta mot Brynäs är Färjestad klara seriesegrare i J18 Region väst herr. Övriga resultat gör nämligen att Färjestad kan fira seriesegern trots förlust. Brynäs är trea i tabellen.

Segermålet för Brynäs stod Elias Zimmerman för efter bara 51 sekunder i förlängningen.

Segern var Brynäs nionde på de senaste tio matcherna.

Brynäs startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ludvig Basth och Alieu Moldal Bah. I andra perioden var det i stället Färjestad som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället Färjestad som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 51 sekunder innan Brynäs också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Elias Zimmerman.

Alieu Moldal Bah gjorde ett mål för Brynäs och totalt tre poäng och Hugo Engelaar hade tre assists.

Brynäs har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fyra vinster och en förlust. Det här var Brynäs sjunde uddamålsseger den här säsongen.

För Färjestad gör resultatet att man nu är klara seriesegrare, medan Brynäs är på tredje plats.

TV: Matchstraff för svensken – efter nackslag