Clemensnäs HC vann mot Östersunds IK

Clemensnäs starkast i straffläggningen – vann hemma mot Östersund

Det var jämnt hela vägen när Clemensnäs mötte Östersund hemma i J18 Region norr herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Lucas Johansson blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden blev mållös. Det var först 0.24 in i andra perioden som Östersund tog ledningen genom Måns Eriksson.

Efter 19.07 i andra perioden nätade William Boström, och kvitterade för Clemensnäs. Östersund tog ledningen med 1-3 genom Gusten Alander efter 10.53 i tredje perioden.

Men Clemensnäs stod för en grym upphämtning till 3-3 med två mål på bara 0.36. Edvin Forsberg gjorde 2-3 efter 17.23 och Felix Bergström fullbordade comebacken till 3-3 efter 17.59. I straffläggningen var det Clemensnäs som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Lucas Johansson för.

Clemensnäs har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Östersund har fyra vinster och en förlust. Det här var Clemensnäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Clemensnäs ligger kvar på tolfte och sista plats och Östersund på sjätte plats i tabellen.

Clemensnäs tar sig an Sundsvall i nästa match hemma söndag 4 december 12.45. Östersund möter samma dag 12.30 Björklöven borta.

TV: Se Rasmus Dahlins jättepropp