🌹BÖRJE SALMING 1951-2022 🌹
Foto: Ronnie Rönnkvist/Arkiv (Montage)
Börje Salming

Så minns hockeyvännerna Börje Salming

För att minnas en av svensk hockeys absolut största har hockeysverige.se samlat över 40 röster. Profiler och hockeyvänner från alla delar av Börje Salmings karriär sörjer bortgången av pionjären som banade vägen för många svenska hockeyspelare. 

  • "I sanningens namn formligen "lindar" han sin aluminium klubba över axeln på en stackars färjestadsspelare"
  • “Glömmer aldrig då du stormade in på mitt rum. Jag fyllde 50 år. En minut över tolv släpade du ner mig till centrala Albertville”
  • “För mig är Börje den enda svenska legenden inom hockeyn”

Fler minnen och röster kommer att tillkomma under dagen.

Henrik Lundqvist
Börje Salming var en av dom första stora svenska hockey spelarna jag såg upp till när jag började med Ishockey i Slutet av 80-talet. Hans betydelse för oss svenska hockeyspelare är otroligt stor. Sättet han spelade gav mycket respekt för svensk hockey i Nordamerika. Det första jag tänker på när jag tänker på Börje är hans tuffhet.

Nicklas Lidström
Det var väldigt tungt och med stor sorg som jag fick beskedet att Börje somnat in idag. Han har betytt så otroligt mycket för mig personligen men ännu mer för svensk hockey. Han var en av de första som banade väg för oss andra svenskar i NHL med sitt sätt att spela. Han var en fantastik person, så omtänksam, så ödmjuk, så varm. Han kommer för alltid vara saknad. Mitt bästa minne är när jag fick chansen att vara backkollega med min store idol Börje Salming i Canada Cup -91, en dröm gick i uppfyllelse.

Daniel Sedin
Hade äran att träffa Börje för första gången i Toronto förra helgen under Hall of fame. Har alltid vetat att han var älskad men såg då hur stor han var i hockeyvärlden. Största minnet är ju stående ovationerna han fick i Toronto under Canada cup.

Jari Kurri
Att Börje gått bord är mycket tråkiga nyheter. Han var en banbrytare i NHL, inte bara för svenska spelare utan även de europeiska spelarna. En sann legends och krigare på isen! Det var alltid svårt att spela mot honom. Så fin kille som alltid hade ett leende. Vila i frid Börje.

Dominik Hasek
Jag fick just reda på av er att Börje Salming dött. Mitt bästa minne från Börje är Canada Cup 1976. Jag såg på TV när Sverige mötte vårt lag, CSSR, och han sköt ett slagskott från blå. Jag tror det var ett matchvinnande mål. Jag träffade Börje några gånger på Hall of Fame. Han var alltid mycket vänlig och hade klass. 

Börje och Stig Salming. Foto: Arkiv. 

Dan Söderström
Börje var alltid en respekterad motståndare. Vi hade tuffa bataljer i Gävle och framför allt i Gävle 1973 då SM guldet skulle avgöras. Leksand eller Timrå skulle ta hem guldet. Efter en hård batalj som vanligt mellan Brynäs och Leksand lyckades vi vinna med 5-4 efter två mål av Åhlberg och de tre sista av Mr. Söderström och guldet var Leksands. Lite senare fick jag, liksom Börje, uppleva vårt första VM. Det blev succés med VM silver efter dåtidens omöjliga CCCP. Mina och min familjs tankar går denna till alla i Börjes familj. Tack för alla fina stunder, trots rivaliteten mellan Brynäs och Leksand, som jag och Leksand fick vara med om tillsammans med Dig. Vila i Frid Börje.

Ulf Dahlén
Börje var en av våra största idrottsmän i alla kategorier. Han var dessutom en fantastisk människa och jag känner mig hedrad som fått haft honom som lagkamrat i några turneringar i Tre Kronor. Han banade väg för alla européer som spelat eller spelar i NHL. Vila i frid Börje.

Thomas Rundqvist
Börje var en idol för alla yngre och jag känner mig oerhört priviligierad som fått spela med honom och verkligen fått se vilken bra spelare han var. Vad jag också blev väldigt imponerad av var vilken oerhört stor människa han var. Vänlig, omtänksam och en omtyckt lagkamrat. Stor på alla plan.Kjell-Rune Milton
Jag spelade en del landskamper med Börje. Inför och under matcherna kom alltid Börje fram och tittade mig i ögonen och sa ” nu viker vi inte en jävla millimeter Milton”.

Rolf Edberg
Så sorgligt. Jag spelade aldrig med Börje, bara mot honom när han var i Brynäs och Toronto. När jag var i Washington Capitals första året och spelade mot Toronto i deras arena så kom han fram, klappade mig på benskydden på uppvärmningen och hälsade mig välkommen till NHL. Han var tuff att möta men alltid med schyssta medel.

Foto: Arkiv

Thomas Johansson
Bästa minnet. Förutom alla minnen från hans egen karriär så var det när hans dotter Bianca spelade hockey i IFK Waxholm och Börje skötte klockan i båset. Minns att våra föräldrar inklusive jag själv drabbades av fenomenet starstruck. Våra killar som var elva år fattade ingenting men det enda alla föräldrar snackade om i fiket på träningen dagen efter var Börje… Hans intåg i NHL visade att svenska hockeyspelare klarade av mentaliteten som fanns på den tiden och öppnade upp dörren för många svenska spelare därefter.

Andreas Jämtin
Bästa minnet från Börje är hyllningen han tog emot under Canada Cup 1976 i Toronto. Börje satte tonen för den svenska ”swaggern”. Med sin dynamiska och uppoffrande spelstil (våga vinna mentaliteten) löste han mentala knutar och öppnade möjligheter för européers fram marsch i världens bästa liga (NHL). Börje satte stora avtryck i mig med sin livshistoria och sitt förhållningssätt till utmaningar i livet som han lyckades övervinna. En människa/spelare som var en stor bidragande orsak till att jag själv började spela ishockey.

Pär Djoos 
Som Brynäsare var han en stor idol för mig. Jag fick jag träffa Börje vid många olika tillfällen. Fantastisk människa och hockeyspelare. RIP Kingen

Tommy Sjödin 
Mitt bästa minne med Börje är när jag blev uttagen att spela OS-92 i Albertville. Börje var med och jag fick den stora äran att vara rumskompis med honom. Under OS visade han inte bara vilken stor spelare han var, han visade också vilken stor genuint snäll och omtänksam människa han var. Det var fantastiska dagar trots resultatet.

Anders Parmström 
Det är svårt att på något sätt att ta till sig Börjes bortgång. Jag mötte dig i Toronto då jag var förbundskapten och vi hade ett underbart samarbete och du vann min respekt för dig som idrottsman och framför allt människa. Vi hade en hel del diskussioner då du kom hem till Sverige och spelade i AIK 90/91. Det blev AIK, Vaxholm, Tre Kronor och OS i Albertville (du var bäst i laget 40 år ung). Glömmer aldrig då du stormade in på mitt rum. Jag fyllde 50 år. En minut över tolv släpade du ner mig till centrala Albertville. Det var tufft gjort och väldigt roligt. Under våra kontakter vi haft genom åren har du ödmjukt alltid ställt upp för alla, nästan för mycket. Mina tårar rinner efter kinderna när jag tänker på dig och din familj. Allt du gjort för Sverige och svensk ishockey. Förstår inte hur du orkade med all uppståndelse i Toronto och Stockholm, men du var värd allt och lite till. En liten grej som gjorde intryck på mig som coach var under första träningen med meriterat lag inför Canada Cup 1981. När tränaren blåser i pipan för att samla laget på isen är det alltid några som ska slå pucken i sargen så alla andra får vänta. När jag blåste första gången var det en som direkt släppte pucken direkt och kom till samlingen. ”coachen bestämmer” Det visar lite hans inställning till laget.

Foto: Ronnie Rönnkvist. 

Ove Molin 
Mitt bästa minne av Börje var när han kom hem till Sverige och spelade med AIK. Jag var juniorspelare och fick ibland vara med och träna med de stora grabbarna och då kände jag verkligen av hans storhet. Han har betytt så oerhört mycket för svensk hockey

Tomas Strandberg
Det är tungt, i det närmaste overkligt, att tänka på att Börje Salming inte finns i livet. Jag tillhör den lilla lyckliga skaran som bara spelat med BJ, aldrig emot. När jag minns Börje Salming så fylls jag starka känslor, alla med en kraft och intensitet som jag normalt bara känner för mina absolut närmaste. För att sortera i känslorna behöver jag symboliskt dela upp fenomenet Börje Salming i ishockeyspelaren Salming och medmänniskan Börje. Salming som hockeyspelare är en av de allra största, det vet vi alla. För mig är han tveklöst den största när det handlar om hängivenheten. Han var en urkraft, det fanns inget pris han inte var villig att betala för att alltid göra sitt absolut yttersta. Det var något omänskligt, mer likt ett väsen, som han utstrålade på isen. Inte ens den kanske starkaste "antikraften" - smärtan - bet på honom, han var gränslös, i en egen liga. Salming är en helt egen och unik epok i svensk och internationell ishockey. Börje som medmänniska vid sidan av isen är minst lika beundransvärd. Att någon så firad och beundrad kunde vara så ödmjuk, älskvärd och jordad beundrar jag honom för och är oändligt tacksam att jag fick uppleva det. 

När jag letar i minnet av alla sekvenser som Börje spelat huvudrollen i så är de otaliga och jag fastnar för en på Globen tidigt 90-tal. Vi ligger under mot Färjestad med många mål, vi kommer att förlora, så är det bara. Det är ca 35 sekunder kvar av matchen och Börje tar ut sin frustration i en avslutande närkamp framför vårat mål. I sanningens namn formligen "lindar" han sin aluminium klubba över axeln på en stackars färjestadsspelare. Slutsignalen ljuder och vi går till omklädningsrummet. Efter ca 20 minuter sitter Börje i bar över, stirrar i golvet. Han tittar upp och säger: "Tomas, jag kan inte rå för det, jag kan inte förstå det. Jag är 41 år men jag kan inte bara acceptera att vi förlorar, jag kan inte bara ge upp. Men jag tycker synd och den stackaren som fick ut för det, det förtjänade inte han."

 Bästa hockeybroder och kära vän - Börje Salming - du är omåttligt saknad.

Jens Öhling
Vila i frid Börje. För mig är du den störste, den som erövrade NHL och banade väg för framtida svenska och europeiska spelare. Ett oförglömligt minne är ju självklart ovationerna i Canada Cup 1976.

Jörgen Pettersson 
Kommer ihåg första gången jag mötte Börje med St. Louis. Det var i Toronto. På uppvärmningen åkte han fram till mig och klappade mig på benskydden och önskade mig lycka till. Det glömmer jag aldrig

Staffan Kronwall 
Börje är och kommer för alltid vara odödlig, en urkraft, ett grundämne som definierar begreppet tävla. Han har gjort det möjligt för mig och samtliga européer som någonsin satt sin skridsko på en NHL rink att få spela i världens bästa hockeyliga

Thomas Östlund 
Det bästa minnet för mig av Börje var hans ödmjukhet och stora hjärta som person. När han kom till AIK hade han lärt sig varje spelares namn. Det säger allt om hans storhet

Filip Forsberg 
Börje var lite före min tid, men givetvis har jag insett genom åren hur stor han var och fortfarande är här borta. Han är en av de största anledningarna till den framgång vi svenskar har här i NHL idag. Tankarna går till Börjes nära och kära.

Mats Näslund
Börje var banbrytare för oss svenskar i NHL. Givetvis är bästa minnet med Börje när han Tränade med oss i Brynäs innan NHL säsongen började.

Börje i Torontotröjan. Foto: Arkiv

Hardy Åström 
Jag har många fina minnen av Börje och vi har alltid haft trevliga möten. Allt från ungdoms åren till Pripps Hockey stars. Börje var alltid ödmjuk trots att vi var motståndare. Så klart är Canada cup-76 ett speciellt minne. När han fick stående ovationer och jag stod på isen och väntade att matchen skulle starta. Tankarna går till familjen och nära och kära.

Anders Broström
Hade äran att spela i samma backpar som Börje i Pripps Hockestars. Vi spelade in pengar till Barncancerfonden. Vi hade Anders Hedberg, Pröjsarn (Ulf Nilsson) och någon till i kedja. Börje och jag var ju lite offensiva så vid något byte var Börje och jag längst fram medan Hedberg och Pröjsarn fick ta backplatserna! En fantastisk spelare givetvis och än mer som människa. Oerhört ödmjuk! När vi var i Borlänge med Thomas Fogdö Foundation satt min dotter, som då kanske var 10-12 år, jämte Börje en hel kväll och han bara skrattade med henne! En stor förebild har somnat in! Vila i frid Börje

Åke Lilljebjörn 
Jag hade ju ”Honken” (Leif Holmqvist) som idol, men att sitta framför tv:n 1976, se Canada Cup och hyllningarna inför USA matchen är något jag kommer att bära med sig med stolthet och beundran för evigt. Att sedan få uppleva honom på riktigt varje gång när han tränade med oss (Brynäs IF) innan han åkte över när säsongen startade är också minne för livet. Går inte att beskriva riktigt hans storhet med ord. Dom räcker inte till. Han var så mycket mer.

Johan Davidsson 
Jag fick tyvärr aldrig träffa Börje. Men han var en enorm förebild för mig, både på planen och vid sidan.

Magnus Svensson
Börje var min stora idol när jag växte upp. Jag har ju haft förmånen att spela med Börje i landslaget och mot han i elitserien. Börje har jag träffat otaliga gånger och han har alltid varit en skön kompis. När jag lanserade min bok nere på bokmässan så var Börje och ”Lidas” där samtidigt med sina böcker så vi umgicks mycket där nere och man blev ju förundrad över vilken fin kille Börje var. En fin och lite rolig berättelse som min fru har berättat för mig var att när jag vaknat efter min stroke så sade hon att världens bästa back hade skickat en hälsning till mig och jag svarade henne med att säga ”näst bästa menar du väl?”.

Leif Holmgren 
Mitt första och bästa minne av Börje var när vi IFK Kiruna mötte Kiruna AIF i Junior DM. Vi vann matchen, men Börje var dominant på plan. Jag såg upp till hans vinnarskalle och ville bli som honom.

Rolf Ridderwall
Börje satte ribban för hur man ska uppföra sig som hockeyspelare med ödmjukhet passion för hockeyn samt behandla alla människor lika. När Börje kom hem till VM i Stockholm 1989 hade vi samling i Gävle på Scandichotell Vest. Hela laget satt förväntansfulla och väntade på hans entré i ett konferensrum. Plötsligt öppnas dörren och Börje kommer in. Han går runt och presenterar sig för varje spelare och kan alla namn. ”Tjena Roffe grattis till SM-guldet”. Snacka om att man var stolt när han visste vem man var. Senare berättade han att fick ett matchprogram från hockeyförbundet som han hade pluggat in på flyget. Ett annat positivt minne var under Canada Cup 1991 när Calle Johansson, Börje och jag spenderade ett par timmar I Toronto. Vi käkade lunch på hans favoritrestaurang. Då förstod jag att han inte var kung i Toronto utan GUD. Vila i frid Börje

Ulf Sterner
Börje gjorde sitt första VM när jag gjorde mitt sista i Moskva 1973. En riktig kämpe och en underbar människa som banade väg för svenska spelare i NHL. Tankarna går till Börjes bror Stig och övrig familj. Vila i frid vännen.

Börje och Stig. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Thomas Steen
Min första tanke är när han spelade i landslaget första gången efter flytten till Toronto. Det var svårt att följa hans karriär i NHL på den tiden, fram till Canada cup -76. Då blev det en ”wow upplevelse”. Vilken spelare, kämpe och karisma! Ovationerna i Toronto var gåshud och det var omöjligt att inte följa allt som sändes och han levererade varje byte. Det var Björn Borg och Ingemar Stenmark nivå på Börjes prestationer. En föregångare för alla européer i NHL. Senare fick jag äran att spela med honom i Tre kronor och där blev han ännu större i mina ögon. Underbar människa som gjorde det lättsamt och kul för alla runt omkring. Jag kommer ihåg speciellt en händelse. Efter ett tag blev jag ju van att ha honom nära, men så hade vi tränings läger i Gävle före VM -89. Kenta Nilsson, Börje och jag åkte ner på stan en lördag vid lunchtid. Vi klev ur bilen på torget och där var det fullt med folk som var ute och handlade. Så fick dom syn på Börje och det blev alldeles tyst. Alla stod blick stilla. Det var som dom inte kunde tro sina ögon. Det blev en lång stund alldeles stilla. Vi visste inte vad vi skulle göra så vi bara stod kvar tills det började röra sig sakta igen. Det blev ”Wow” och jag blev verkligen påmind om hur stor Börje var i folks hjärtan!

Mats Ulander
Jag växte upp i Kiruna inte så långt ifrån Börje. Han var tre år äldre än jag så vi kände inte varandra då. Vi spelade i samma förening Kiruna AIF. Jag i knattarna och Börje i pojklaget. Sedan flyttade jag till Boden som tolvåring och började spela i Bodens BK. Jag mötte Börje när jag spelade i A-laget där. Vi var i samma serie som Kiruna AIF (div 2 norra A). Jag visste att han kastade sig alltid på isen när man sköt. Så jag fintade alltid skott och fick då ibland friläge. Alla backarna i AIF kastade sig för övrigt som Börje. Jag hade kunnat spela med honom i Brynäs (fick kontraktserbjudande av dem), men jag gick till AIK i stället. Däremot spelade med honom i AIK:s veteraner för ca 15 år sedan på Hovet innan en A-lagsmatch. Ett roligt minne. Kommer att sakna honom som lämnar oss så tidigt Vila i frid bästa Börje

Börje i Kirunatröjan. Foto: Ronnie Rönnkvist. 

Thomas Forslund
För alla oss som började spelade hockey på 70 talet var du större än allt, en dåtidens superhjälte som man bara hörde och läste om. Börje, jag hade äran att få spela ihop med dig i Canada cup 1991 i din gamla stad Toronto. Vilken kung du var RIP Börje Salming. 

Mats Thelin
Från att ha varit en ouppnådd dröm i unga år där jag hade en Toronto Maple Leafs bok i bokhyllan fick jag äran att få avsluta karriären i samma lag i början av -90 talet med denna fantastiska person. Han fick mig själv att förstå att du inte behöver vara teknisk och snabb, du kan även lyckas med att spela med stort hjärta och offra dig för laget. Sedan hade Börje alla färdigheter, vilket resulterade i hans storhet. Brukar säga till folk att om det är någon som skulle kunna agera ”storstjärna" på grund av sina prestationer så är det Börje, men med Börje var det precis tvärtom. En ödmjukare och med båda fötterna på jorden människa är svårt att hitta både förr och idag. Sedan är det inte många hockeyspelare som fått publiken att ställa sig upp och beundra prestationerna på isen, år efter år. Tror det är han och Bobby Orr och kanske någon mer som lyckats med det. Spelar ingen roll vad alla omröstningar säger, ”BJ” kommer alltid att vara ”Greatest Of All Time.”

Björn Johansson
Att han var stor där borta det visste vi ju, men inte att han var så jättestor. Bland annat spelade vi mot Kanada i Toronto men att han skulle få stora ovationer på deras hemmaplan, nu var det hans hemmaplan också, det trodde vi aldrig och det kändes långt in i ryggmärgen på alla oss andra tror jag, säger Björn ”Böna” Johansson när hockeysverige.se får en intervju med honom drygt 40 år efter turneringen. 
Jag tycker det är för jävligt för alla som drabbats av det. Sådana sjukdomar är skoningslösa där det inte finns något motgift eller någonting. Det är tråkigt.

Niklas Eriksson
För mig är Börje den enda svenska legenden inom hockeyn. Alla andra är kopior. Hyllningen -76 i Canada Cup, ett av dom största idrottsögonblicken. Det var stort att få möta legenden Börje Salming på isen när han spelade i AIK. RIP Börje

Andreas Johansson
För mig är Börje allt.
Han inspirerade mig från tidig ålder att det går om man vill. Alla vi som äntrat NHL är skyldig "BJ" vår respekt och förståelse hur han banat vägen.

Jag hade också förmånen att lära känna denna fantastiska människa privat och det är något jag kommer ta med mig resten av mitt liv, idag och framöver.

Hasse Sjöö
En grym människa och hockeyspelare som var den stora idolen och förebilden i början av mitt hockeyliv. Det magiska ögonblicket i Canada Cup -76 kommer man alltid att minns med rysningar.
R.I.P. Börje ❤️

David Petrasek
Börje och (Viacheslav) Fetisov var mina stora idoler när jag var liten. Det Börje gjorde för svensk hockeys anseende går inte att värderas. Vårt landslag gick från ”Chicken swedes” till ett gäng att räkna med tack vare hans insatser i Nordamerika. Minns som liten när jag läste Börjes bok. Uppoffringarna, stygnen, attityden, han var benhård. Börjes minne kommer leva kvar för alltid. Inte bara i Toronto utan även i hela hockey Sverige. Tack för allt.

Inge Hammarström
Börje hade ett stort rum i mitt hjärta och jag kommer att sakna honom mycket. Han spelade med ett otroligt mod och var hänsynslös mot sig själv. Ingen kunde täcka skott som han, men han utvecklade sig hela tiden i och med att han alltid gav allt på träning. Vi sa alltid att man spelar som man tränar. 
 

Börje och Inge Hammarström. Foto: Arkiv. 

Jonathan Hedström
Börje var min stora idol. Börjes stil, Börjes sätt att vara som människa… Att se alla att ta sig tid för hylla är ju bara helt fantastiskt. Bästa minnet är varje gång jag träffade Börje och hans kramar. Han har betytt så mycket för oss alla och att man ville, precis som Börje, spela i NHL.

Hasse Dahllöf
När Börje kom hit till Brynäs hade Thure Wickberg köpt en cykel till honom så han kunde ta sig till träningarna. Thure sa till Börje att han fick jobba ute vid Håkans (Wickberg) hus eftersom han byggde till och gjorde om lite grann. En dag åker jag ner för att titta till dom. Thure stod ute på gatan utanför huset. Då kommer en taxi och stannade 75 meter från huset. Ur kliver Börje och chauffören går ut och lyfter av en cykel. Det var cykeln Brynäs hade köpt honom. Sedan kliver Börje på cykeln och rullar fram till Thure och säger ”Idag var det jobbigt att cykla hit”. Håkan stod bara där och flina. Börje var en underbarkille att ha och göra med i alla lägen. Alltid, alltid glad. En underbar grabb. 

Leif “Honken” Holmqvist
Vi spelade ihop i landslaget. Han var en duktig hockeyspelare och offrade allt då han var ute på isen, slängde sig, täckte skott. Sedan var han som människa väldigt ödmjuk. Jag gillade Börje skarpt.

Lars-Erik Esbjörs
Det finaste minne jag har av Börje fick jag uppleva under Canada Cup 76, både på isen och sidan om. Det kommer jag att förvara i mitt hjärta. 

Hasse Edlund
Börje var en av hockeyspelarna som inspirerade mig under min karriär och uppväxt i Kiruna. Han visade att allt var möjligt trots att man kom ifrån en liten ort högt upp i norra Sverige. När man träffade Börje så blev det alltid tal om Kiruna och han visade också ett intresse av mig som person. Uttrycket att han var stenhård på ytan och hade ett mjukt inre stämmer mycket bra. Tack för allt Börje som du betytt för hockeyn, mig själv och alla personer du har träffat. Vila i frid Börje.

Tommy Salo
Det jag framför allt kommer att minnas är hela hans sätt att vara på isen, men också hans sätt utanför isen. Han gjorde allt för sina lagkamrater i alla lägen. 

Chris Kotsopoulos
Han var bara en glad och sprudlande person. Riktigt bra allroundspelare och krigare som var älskad av sina lagkamrater i Toronto

Nicklas Bäckström
Jag hann inte se han spela men har träffat han några gånger och han va verkligen så som Alla förklarar han. Ödmjuk lugn och man bara älskar ju alla historier om hur tuff han va i världens bästa liga. Så otroligt sorgligt och jag lider verkligen. Lider med hans familj och vad som går igenom just nu.

Foto: Ronnie Rönnkvist


 

Matchrapporter: Max Friberg tvåmålsskytt för Frölunda i segern mot Brynäs Linköping avgjorde tät match mot Brynäs i tredje perioden Patrik Karlkvist i målform när Oskarshamn vann mot Brynäs HV 71 slog Brynäs på bortaplan Leksand vann mot Brynäs på hemmaplan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten