Loui Eriksson hyllas av Joel Lundqvist, Roger Rönnberg och Hans Edlund.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
Intervju

Hyllningen till Loui Eriksson: "En av Sveriges bästa spelare i modern tid"

Efter över 1 000 NHL-matcher är Loui Eriksson slutligen tillbaka i svensk hockey igen. I lördags gjorde han säsongsdebut när Frölunda slog Leksand – och hyllas av både Joel Lundqvist och Roger Rönnberg.
– Hans karriär är jättehäftig och är en av Sveriges bästa spelare i modern tid som vi får hem, säger Rönnberg till Hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Loui Eriksson är tillbaka i svensk hockey efter 17 säsonger i Nordamerika. Han debuterade i NHL för Dallas 2006 och har sedan dess spelat totalt 1050 NHL-matcher representerande förutom klubben han debuterade för även Boston, Vancouver och Arizona. Lägg där till att han var en av Tre Kronors ledande spelare när Sverige vann VM-guld 2013. 

Frölundas tränare Roger Rönnberg ser att Loui Eriksson med all sin rutin kan tillföra laget många viktiga delar. 
– Nummer ett är det hans erfarenhet med sina 1 000 NHL-matcher och hjärtat i Frölunda. Det tycker jag är en ganska bra kombination, säger Roger Rönnberg med ett leende och fortsätter:
– Hans erfarenhet både som spelare och människa. Loui är lugn och intelligent kille som bidrar med just ett lugn in i laget. Dessutom älskar han att spela hockey.
– Som spelare tycker jag att han idag visat prov på att han har förmågan att ta sig in i den viktigaste ytan framför motståndarnas mål. Han är väldigt bra där både i powerplay och fem mot fem. Han gjorde en jättebra debut här mot Leksand.

16 säsonger i NHL…
– Hans karriär är jättehäftig och är en av Sveriges bästa spelare i modern tid som vi får hem. Han har en oerhörd erfarenhet och respekt med sig. 

En kanske lite svårare fråga, Roger, hur ska du som coach vara på hans erfarenhet och rutin på bästa sätt?
– Enkelt svar på en svår fråga – genom att lyssna. Jag tror inte att jag kan lära honom så mycket ishockey. Däremot kan jag lära mig mycket av honom. 

Hur mycket tålamod kan du som tränare ha på en spelare som kommer in under säsongen att leverera?
– Jag kommer inte ställa några krav utan han ställer höga krav på sig själv. Jag jobbar med förväntningar och jag har höga förväntningar på Loui, men vi kommer behöva vänta ett tag innan han är uppe på sin högsta nivå. 

Roger Rönnberg. Foto: Ronnie Rönnkvst

Eriksson: “Kändes förvånansvärt bra”

Loui Eriksson gick poänglös från SHL-debuten, men efter matchen var han ändå relativt nöjd med sin första match sedan i april. 

– Det var som en första match på länge ska vara, men framför allt var det väldigt kul att vara tillbaka och spela. Dessutom var det skönt att få en vinst också, berättar Loui Eriksson en kvart efter slutsignalen i Tegera Arena där hans Frölunda vunnit över Leksand med 2–1. 
– Jag tycker att det var en ganska bra atmosfär här, många fans från Leksand som var här och hejade, så det var väldigt kul att få spela en sådan här match.

Givetvis kommer det ta en tid för Loui Eriksson att komma in i matchtempo och hela den biten. 
– Det tar lite längre tid. Träning är en annan sak, men det kändes förvånansvärt bra med flåset och allting. Skönt att få lite matcher och komma in i det och nu kommer det bara bli bättre och bättre. 
– Det har varit svårt att hitta is så jag har hållit på med ”off ice” fram till förra veckan. 

En utmaning inför comebacken var såklart tempot och orken. 
– Det var ganska intensivt och jag körde fullt ut i några sekunder. Sedan ska man in och vila igen. Jag tycker det kändes… Det var lite svettigt i första perioden, men i andra och tredje kändes det bättre och bättre. 
– Ligan är väldigt snabbt och alla kämpar riktigt hårt överallt på banan. Det blir inte så mycket ytor så det gäller att spela tajt som jag tycker att vi gjorde idag och ta vara på chanserna vi fick. Vi gav inte upp allt för många chanser och vi hade några riktigt bra lägen också. 

Loui Eriksson. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Det är kul, men dröm vet jag inte…”

Du har spelat 17 år på små rinkar, hur var det då att komma ut på det här havet av is?
– Det är lite större ytor. Jag har lite erfarenhet från då jag spelade när jag var ung, men också att jag spelat på en större is med Tre Kronor. 

Varför tog det så lång tid innan det blev klart med en comeback i Frölunda?
– Det är en bra fråga, säger Loui Eriksson med ett skratt och fortsätter:
– Det har varit några andra lag som också varit intresserade, men jag har inte varit riktigt sugen på att åka i väg. Göteborg är där jag är ifrån och där vi har vårt hus och min familj bor. Då blev det ganska självklart att spela med Frölunda om jag skulle hem och spela. Det var väntat och nu dök det uppe en chans.

Vad betyder just Frölunda och klubbmärket för dig som klubb för dig?
– Det betyder väldigt mycket. Jag är uppväxt i Lerum som ligger tre, fyra mil utanför Göteborg. Jag kom till Frölunda då jag var 15 år och började min juniorsatsning där. Dessutom fick jag vara med och spela under två säsonger med Frölunda då jag var yngre, så den betyder väldigt mycket. 

Om det nu blir ett avslut på karriären i Frölunda, är det en dröm du haft senaste åren?
– Det är kul, men dröm vet jag inte. Jag har varit ärlig med att om kroppen känns hel, frisk och jag tycker det är kul fortfarande samtidigt som allt finns hemma och närheten så…

Hur många samtal har du fått från Joel Lundqvist om att komma till Frölunda och spela?
– Inte så många samtal. Vi har ätit någon lunch här och där och känner varandra sedan innan. Självklart blir det då att man hör av sig till varandra. 

Hyllas av Lundqvist: “En otrolig ”smartness""

Det sägs att Joel Lundqvist varit delaktig i att få Loui Eriksson att skriva på för Frölunda, men…
– Det sportsliga, jag styr inte det. Det blev en mediegrej, men jag var öppen och tydlig med redan innan sommaren att jag gärna såg honom i laget. Nu gick inte det där och då. 
– Sedan har säsongen gått och det har blivit öppningar vid breaket. Då kom den en fråga medialt och jag svarade att jag gärna sett honom i laget. Sedan hände lite grejer där, men det var mer tajmingmässigt. Det sportsliga får (Fredrik) Sjöström och (Andreas) West sköta för det är dom som styr det. 

Vad ser du som spelare att han tillför laget?
– Jag tycker att han har en otrolig ”smartness” där ute. Han är lugn med pucken, gör bra passningar, har ett öppnande spel, en bra tvåvägsspelare och användbar i alla situationer för oss. 
– Nu spelade han inte boxplay idag, men det kommer han kunna göra. Självklart även i powerplay. En väldigt användbar spelare. 

Joel Lundqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Fick slåss för Loui när vi ville ha honom”

Joel Lundqvist och Loui Eriksson har en lång historia tillsammans. Inte minst kom killen från Lerum att betyda en del för Joel Lundqvist då han kom till Dallas. Hasse Edlund var scout för Dallas vid den här tiden och berättade i OLD SCHOOL HOCKEY om hur uppskattade svenskarna var i organisationen. 

Les Jackson ringde mig efter några år efter att jag slutat. Dom hade varit i slutspel och jag satt på ett hotell i Luleå där jag var med jobbet. Då såg jag att det var en himla massa siffror i telefonnumret. Då var det Les. 
– ”Jag vill bara ringa och berätta för dig, vi har haft en genomgång av slutspelet. Dom du hade varit inblandade i…”, Loui Eriksson, Nicklas Grossmann och Joel Lundqvist, kanske att (Mathias) Tjärnqvist var med, men jag minns inte riktigt. ”… det var dom som skötte sig bra”.Om vi ska plocka russinet ur kakan, vem är du mest nöjd med att ha fått in i Dallas organisation?
– Om jag tittar på hur utvecklingen blev och hur länge han spelat i NHL så är det Loui. Han är ändå en av dom bästa Dallas har haft. Jag fick slåss för Loui när vi skulle ta honom, men titta vad han gjort då han då han kommit hem och spela VM. Han har till och med ett VM-guld. 
– Nicklas Grossman var det ingen som trodde på. Han tog Dallas i fjärderundan, men spelade sedan i deras förstafemma under ganska många säsonger. 
– Nu var inte Joel så länge i NHL, men hade han kommit till ett annat NHL-lag kanske han hade haft en helt annan plats. På den tiden var Dallas så jäkla bra och gick ganska långt under alla år, men jag känner mig nöjd med alla. 
– Sedan är det så i idrott att du måste komma till rätt klubb i rätt tid och få rätt tränare. Det är mycket som måste stämma. 

Hasse Edlund slogs för Loui Eriksson - och fick rätt. Foto: Ronnie Rönnkvist

Bodde tillsammans i Iowa

När tiden i Dallas kom på tal sprack Joel Lundqvist upp i ett stort leende. 

– Han stack till Dallas ett år tidigare och gjorde det väldigt bra där. Han var nere i Iowa (AHL) första säsongen. Sedan var han redo år två när jag kom över. Då blev jag nedskickad efter sista campen, vilket var synd. 
– Sedan kom jag upp efter halva säsongen. Vi kamperade ihop och delade rum under två, tre år så det var otroligt roliga år. Vi har haft mycket kul tillsammans. 

Loui Eriksson och Joel Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Hur tajta är ni idag vid sidan av isen?
– Nu har han varit där borta så pass länge, har familj och hela den biten. Klart att vi ses på somrarna när vi hinner och kan, men somrarna går fort. Vi har ändå haft kontakt under alla år och det har alltid varit kul att setts på somrarna. 
– Det är såklart extra kul att få in honom i laget, men nummer ett är att han är en fantastiskt bra spelare som tillför mycket till gruppen, avslutar Joel Lundqvist.


TV: Mäktiga scener när Hossas tröja hissades i Chicago

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 22 mars
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten