Surahammar förlorade mot HC Dalen

Dalen vände underläge och vann

Dalen låg under med två mål efter första perioden i bortamatchen i HockeyEttan västra mot Surahammar. Men laget vände underläget, och vann, med 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) i söndagens match i Surahallen. Stor matchhjälte blev Anton Johannesson, med sitt 3–2-mål i 16:e minuten av tredje perioden.

Dalens tränare Daniel Josefsson:

– En match som för oss blev bättre för varje period efter en blek första period. Vi kämpade och var mer noggranna både defensivt och offensivt under andra perioden, men framförallt i tredje perioden. Vi gör det bra i numerärt underläge, men önskar större noggrannhet i powerplay.

I början av matchen var Surahammar starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Samuel Ander och Tobias Boström. Efter 3.29 i andra perioden nätade Felix Wermelin, och reducerade åt Dalen. 9.56 in i tredje perioden slog Kalle Hult till framspelad av Hugo Rostedt och kvitterade.

Efter 16.13 nätade Anton Johannesson framspelad av Hugo Rostedt och Kristian Røykås Marthinsen och avgjorde matchen. Johannesson fullbordade därmed lagets vändning.

Surahammar har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Dalen har tre vinster och två förluster. Det här var Surahammars tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Dalens andra uddamålsseger.

Surahammar stannar därmed på sjätte plats, och Dalen toppar fortfarande tabellen.

I nästa match, onsdag 23 november 19.00, har Surahammar Eskilstuna Linden borta i Smehallen, medan Dalen spelar hemma mot Forshaga.

TV: Pappa Zibanejad presenterar laget