HV 71 vann mot Kungälvs IK

HV 71 utklassade Kungälv på hemmaplan

HV 71 dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Kungälv i J18 Region syd herr med hela 11-3 (3-1, 4-2, 4-0).

– Vi trycker gasen i botten i från start och är det bättre laget i 60 minuter, alla spelare ökar sin presentation ifrån den senaste matchen. Vi gör mål på många olika sätt. Ett steg i rätt riktning. Nu ser vi fram emot derbyt mot Växjö på torsdag, kommenterade HV 71:s huvudtränare Tom Jankovic efter matchen.

Segern var HV 71:s sjätte på de senaste sju matcherna.

HV 71 tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.02 genom Bruno Idzan innan Kungälv kvitterade.

Innan perioden var över hade HV 71 tagit ledningen med 3-1. Även i andra perioden var det HV 71 som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 7-3.

HV 71 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-3. Målen i sista perioden gjordes av Joel Abrahamsson, Eric Nordmark, Gabriel Eliasson och Noel Skarby.

Noterbart är att Eric Nordmark gjorde tre mål för HV 71 och totalt sex poäng, Noel Skarby stod för ett mål och fyra assists, Samuel Herlitz hade fyra assists, Joel Abrahamsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Bruno Idzan gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

HV 71 har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har fem förluster.

HV 71 stannar därmed på fjärde plats, och Kungälv sist, på tolfte plats, i tabellen.

Torsdag 17 november 19.00 spelar HV 71 borta mot Växjö.

TV: Börje Salming hyllas i Toronto