Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Poäng i NHL-debuten för Jonatan Berggren

ANNONS

Jonatan Berggren har öst in poäng i AHL sedan flytten till Nordamerika. I natt fick den tidigare Skellefteåstjärnan NHL-debutera – och skrev in sig i poängprotokollet direkt.
– Det förvånar mig inte ett dugg, säger lagkamraten Joe Veleno.

Det var en match som Detroit Red Wings helst bara vill glömma, men nattens 2–8-förlust mot New York Rangers kommer förevigt vara speciell för Jonatan Berggren.

Efter att ha spenderat hela fjolårssäsongen i AHL, där han vann Grand Rapids interna poängliga, och inlett den här säsongen på den inslagna vägen kallades han under gårdagen upp av Detroit Red Wings. Under natten till fredag, svensk tid, fick Berggren göra sin efterlängtade NHL-debut – och han levererade direkt.

Redan i den första perioden serverade Berggren en passning till Joe Veleno från sin position i slottet kunde kvittera matchen till 1–1.

– Det förvånar mig inte ett dugg. Jag fick chansen att spela med honom när jag blev nedskickad förra säsongen och jag vet att han har en otrolig blick. Jag vet vad jag kan förvänta mig av hans dynamiska förmåga, så det är enkelt att hitta öppen is med honom. Det var en fin passning, sade Veleno till Bally Sports Detroit i den första periodpausen.

Tappade 2–1 till 2–8

Detroit tog sedan ledningen i den andra perioden via ett mål av Lucas Raymond, men därefter var det slut på det roliga för Red Wings. Chris Kreider kvitterade matchen i mittperioden innan Rangers körde över hemmalaget i slutakten, där laget gick från ett 2–2-läge till en 8–2-seger.

– Om vi inte är på toppen av vår förmåga är vi inte tillräckligt bra. Jag menar inte det på något dåligt sätt. Våra killar vet om det. Spelar vi på toppen av vår förmåga så kan vi slå vilket lag som helst, säger Red Wings tränare Derek Lalonde till NHL.com.

Zibanejad tvåmålsskytt

Mika Zibanejad stod för två av Rangers mål i matchen. Svensken har nu gjort nio mål den här säsongen.

– Jag vet inte om vi förändrade något i tredje perioden, egentligen. Vi hade många bra chanser som vi inte utnyttjade tidigare, men vi blev inte frustrerade. Vi höll oss fokuserade för att vi visste att vi skulle göra mål om vi bara fortsatte, säger Zibanejad om lagets tredjeperiod.

Detroit Red Wings – New York Rangers 2–8 (1–1, 1–1, 0–6)
Detroit: Joe Veleno (2), Lucas Raymond (6).
New York: Mika Zibanejad 2 (9), Chris Kreider (6), Adam Fox (4), Barclay Goodrow (3), Julien Gauthier (2), Libor Hajek (1), Jimmy Vesey (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL