Almtuna vann mot Värmdö HC

Jesper Valente tvåmålsskytt för Almtuna i segern mot Värmdö

Almtuna vann mötet med Värmdö hemma med 6-3 (2-0, 2-2, 2-1) på torsdagen i J18 Region öst herr.

Segern var Almtunas åttonde på de senaste tio matcherna.

Almtuna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hampus Nilsson och Jesper Valente. Almtuna ökade ledningen till 3-0 genom William Falkenhäll efter 6.43 i andra perioden.

Värmdö reducerade dock till 3-1 genom Jacob Samuelsson efter 9.22.

Efter 11.11 ökade Almtuna på till 4-1, på nytt genom Jesper Valente.

Värmdö gjorde 4-2 genom Oliver Ahlén Andersson med 04.31 kvar att spela. Almtuna hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 5-2 innan Värmdö reducerade.

Därefter kontrollerade dock Almtuna spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 6-3.

Almtunas Filip Ekberg hade tre assists.

Almtuna har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Värmdö har fem förluster.

Resultatet innebär att Almtuna ligger kvar på tredje plats och Värmdö sist, på tolfte plats i tabellen.

I nästa omgång har Almtuna AIK borta i Ulriksdals IP, söndag 13 november 15.30.

TV: Toronto hyllar Börje Salming och hans familj