Köping HC vann mot Borlänge HF

Efter förlustsviten: Seger igen för Köping – 5-4 mot Borlänge

Nio förluster i rad i HockeyEttan västra fick räcka. Hemma mot Borlänge bröts den tuffa sviten för Köping. Det blev 5-4 (0-1, 2-0, 2-3, 1-0) efter förlängning i matchen på onsdagen.

– Äntligen seger! En intensiv match mellan två lag som verkligen tävlade i varje situation. Tycker vi i stora delar gör en bra match och har en hög lägstanivå, tyckte Köpings tränare Johan Hellström, efter matchen.

Segermålet för Köping stod Jonathan Andersson för 3.06 in i förlängningen.

Borlänge tog ledningen efter 17.47, genom Isak Garfve assisterad av Emil Lind och Patrik Elfsberg. Det tog sin tid innan något av lagen hittade rätt på nytt. Efter 11.26 i andra perioden nätade Jonathan Andersson, på pass av Marcus Kivelä Carlzon och Hugo Ek Koskela och kvitterade för Köping.

Emil Norberg gjorde dessutom 2-1 efter 18.10 framspelad av Eric Eljas och Max Stigell.

Borlänge förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 3.06 innan Köping avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Jonathan Andersson, på pass av Alfred Bergman.

Köping har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har två vinster och tre förluster. Det här var Köpings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borlänges fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Köping ligger kvar på tionde och sista plats och Borlänge på sjunde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Köping är Skövde. Borlänge tar sig an Tranås hemma. Båda matcherna spelas söndag 20 november 16.00.