AIK förlorade mot Modo J20

Tre poäng till Modo J20 efter avgörande i slutperioden mot AIK

Modo J20 vann borta mot AIK i J20 Nationell norra herr med 4-1 (0-0, 1-1, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Modo J20 avgjorde.

Första perioden blev mållös. AIK gjorde 1-0 genom Marcel Mahkovec efter 5.48 i andra perioden.

Modo J20 kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Linus Lindgren med 02.17 kvar att spela. Modo J20 spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom två mål av Karl Umegård och ett mål av Arvid Kruukka och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 30 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att Modo J20:s Karl Umegård stod för tre poäng, varav två mål och Arvid Kruukka gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

AIK har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Modo J20 har två vinster och tre förluster.

För Modo J20 gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan AIK är på tionde och sista plats.

Söndag 20 november spelar AIK borta mot Mora 15.30 och Modo J20 mot Timrå J20 hemma 12.00 i Hägglunds Arena.

TV: SHL-höstens flipp och flopp