Sebastian Cossa och Victor Brattström byter plats.
Foto: TSN/YouTube & Bildbyrån
AHL

Victor Brattström kallas upp – Sebastian Cossa skickas till ECHL

ANNONS

Det blev inget spel i ECHL för Victor Brattström den här gången. Under gårdagen kallades svensken upp till AHL-Grand Rapids – och i stället skickas jättetalangen Sebastian Cossa till farmarligans farmarliga.

Under måndagen kom beskedet att den förre Timråmålvakten Victor Brattström skickats ned från AHL-laget Grand Rapids Griffins till ECHL-laget Toledo Walleye. Något spel i farmarligans farmarliga blev det emellertid inte för den svenske burväktaren, som under gårdagen kallades upp till Griffins igen.

I stället skickas jättetalangen Sebastian Cossa, som var med och vann JVM-guld med Kanada i somras, till farmarligans farmarliga. 

Draftades före Wallstedt

19-åringen, som draftades som 15:e spelare totalt i NHL-draften 2021 och således valdes framför den svenske målvaktstalangen Jesper Wallstedt, släppte in fem mål på 24 skott i helgens bortaförlust mot Texas Stars och står noterad för en räddningsprocent på 85,1 procent på de två matcher han spelat i AHL denna säsong.

Cossa spenderade förrförra helgen i ECHL med Toledo, där han vann två av två starter och räddade totalt 47 av 52 skott i dubbelmötet med Wheeling Nailers.

Victor Brattström, å sin sida, har spelat två matcher i AHL den här säsongen där han står noterad för en räddningsprocent på 89,1 procent och ett snitt på 4,32 insläppta mål per match.


TV: Han kommer att ha C:et för Tre Kronor i Karjala

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL