IF Sundsvall Hockey vann mot Teg

Sundsvall starkast i straffläggningen – vann hemma mot Teg

Det var jämnt hela vägen när Sundsvall mötte Teg hemma i HockeyEttan norra. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 5-4 (0-1, 1-0, 3-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Isak Norén för.

Teg tog ledningen efter 17.16, genom Pontus Wikström framspelad av Simon Rodling och André Nordstrand. Nästa mål lät vänta på sig. Efter 17.50 i andra perioden nätade Fabian Westling Alm, framspelad av David Åhlin och Nils Nordh och kvitterade för Sundsvall. I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 4-4 efter tre perioders spel.

I straffläggningen var det Sundsvall avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Isak Norén för.

Sundsvall har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Teg har två vinster och tre förluster. Det här var Sundsvalls tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tegs andra uddamålsförlust.

Teg ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Sundsvall är på fjärde plats.

I nästa omgång har Sundsvall Örnsköldsvik Hockey borta i Hägglunds Arena, lördag 5 november 15.00. Teg spelar hemma mot Hudiksvall onsdag 9 november 19.00.