Lucas Elvenes.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
Intervju

Lucas Elvenes om flytten till Leksand: "Superglad över att vara här idag"

Efter bara tre matcher i HV71 valde Lucas Elvenes att lämna nykomlingen. Nu försöker 23-åringen hitta fotfäste i Leksand efter återkomsten från Nordamerika.
– När det då kommer en sådan möjlighet så hade vem som helst i hela världen tagit den om den är bättre för dig, säger Elvenes till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Stefan Elvenes, Tord Elvenes, Roger Elvenes, Ludvig Elvenes, Lucas Elvenes och tittar vi längre tillbaka hittar vi även Björn Elvenes som tråkigt nog lämnade oss redan i mitten av 1980-talet. 

I alla fall kan det tänkas att det pratas en del hockey kring julbordet då familjen Elvenes firar jul tillsammans. 
– Det är mycket hockeysnack, så är det. Sedan är det många tjejer med också så vi försöker hålla det på en bra nivå. När det bara är vi killar själva blir det mycket hockey, säger Lucas Elvenes med ett skratt då hockeysverige.se träffar honom i Tegera Arena för en intervju efter ett träningspass han och Emil Heineman genomfört i gröna tröjor medan övriga laget haft blåa eller vita. 

“Gillade att vara målvakt då jag var liten”

Farfar är alltså Björn Elvenes som kom från norska ligan till Rögle 1965. Sedan gjorde han även flera år som spelare i Malmö innan han ånyo började jobba inom Rögle BK. Bland annat som tränare. Björn Elvenes avled 1988 efter en tids sjukdom, men kom att bli en viktig del av föreningen Rögle BK:s utveckling. 
– Han har betytt jättemycket för Rögle, vilket jag förstått av allt jag fått se på bilder och det mamma och pappa har berättat om. Synd att jag inte fick träffa farfar, men just för Rögle vet jag att han gjort jättemycket. 

Fr v: Stefan Elvenes, pappa Björn Elvenes, Tord Elvenes och Roger Elvenes. Foto: Bildbyrån

Björn Elvenes var norsk medborgare och landslagsman, hur mycket svensk respektive norrman är du själv?
– Kan det bli 25 procent, skrattar Lucas Elvenes som idag inte har någon direkt koppling till farfars hemland, Norge. 
– Nej, det var lite mer tidigare eftersom farmor känner rätt många som fortfarande finns kvar där. Sedan har jag inte varit där så mycket, kanske två, tre gånger när jag var liten, men jag får snart sticka dit igen för att hälsa på. 

Hur såg det ut på garageuppfarten efter en dag efter skolan då du och brorsan växte upp?
– Det var oftast bara jag och brorsan. Jag gillade att vara målvakt då jag var liten. Brorsan stod oftast och sköt på mig. Sedan blev det att ”Nej, jag ska också skjuta”. 
– Vi stod hela tiden och sköt på garageuppfarten, men vi spelade även mycket ”streethockey”. Vi gick aldrig in innan vi hade satt den i krysset fem gånger. Det är fina minnen. 

Var det många duster mellan er, eller kunde ni hålla sams?
– I början var jag riktigt dålig på att åka skridskor. Jag kunde knappt stå på skridskorna. Sedan kollade jag på brorsan som åkte slalom på skridskorna. Jag minns att jag tänkte ”de här suger”, men till slut lärde jag mig mer och mer. 
– Pappa (Stefan Elvenes) var med för det mesta. Framför allt i Björnligan. Han var där, knöt skridskorna och så vidare. 

SHL-debuterade som 17-åring

Lucas Elvenes var 17 år då han debuterade i SHL för Rögle, men det var ingen helt vanlig match i novemberlunken. 
– Vi mötte Malmö hemma så det var en speciell match. Jag tror att jag fick ett byte, det sista i matchen. Så mycket hände det inte, men det var jättehäftigt att få göra en sådan match. 

Bröderna Lucas och Ludvig spelade aldrig i samma kedja under sin tid i Rögle, men fick chansen till det då dom båda spelade för Oskarshamn. 
– Där spelade vi tillsammans under en hel säsong innan jag stack hem till Rögle. Det är det roligaste jag någonsin har fått spela. Just att spela med brorsan, hur lika vi tänker, hur glad jag blev då han gjorde mål, hur glad han blev när jag gjorde mål… Det här är något jag såklart vill uppleva igen. 

Idag spelar storebror Ludvig i Kristianstad efter att ha spelat flera säsonger i Tingsryd och innan det bland annat i SHL med Rögle. 
– Kristianstad har blivit ett jättebra ställe för honom med (Mikael) Gath och dom här. Jag vet vad han kan, har i sig och allt möjligt så jag ser bara positivt på där han är idag. 

Lucas och Ludvig Elvenes. Foto: Bildbyrån

Ingen NHL-chans: “Besviken”

Inför säsongen 2019/20 valde Lucas Elvenes att åka till USA för att försöka ta en plats i NHL. Han fick inleda sin tid i AHL-laget Chicago Wolves. Senare blev det spel även i Henderson Silver Knights och San Diego Gulls som även dom spelar i AHL. 
– Den tiden har betytt mycket för mig. Det är mycket jag lärt mig där, men i början var det tufft. Samtidigt var det första gången jag bodde själv förutom då jag bodde med brorsan i Oskarshamn. 
– Jag hade Jonas Røndbjerg med mig så vi bodde med varandra första tiden. Det var skönt att ha honom där. Jag har blivit mognare både på och utanför isen så det har varit lärorik.

Blev du ”en annan” hockeyspelare genom att vara där borta tre säsonger?
– Nej, jag har alltid varit den samma. Jag fick min roll även då jag var dit. Jag har haft turen att haft tränare som gett mig den rollen och vet vad jag är bra på. Då var det bara för mig att fortsätta på det jag är bra på. 

Kan du känna en besvikelse över att du inte fick chansen att kliva upp och känna på NHL-spel?
– Jo, det är jag såklart. Jag tycker att jag gjorde det jättebra där. Sedan är det vad ”GM” och tränare tycker. Det var mycket som spelade roll, men besviken är jag givetvis. 

Lucas Elvenes. Foto: Ronnie Rönnkvist

Lockades av “Nubben”

Efter tre säsonger i Nordamerika valde Lucas Elvenes att flytta hem till Sverige där nykomlingen, HV71, blev ny klubbadress. 
– Just då, när jag var i San Diego och fick samtal från ”Nubben” (Kent Norberg), tyckte jag allt lät jättebra. Det skulle bli jättespännande att komma till HV71. Nära hem, bra klubb och hela den biten. 
– Att det sedan inte riktigt gick som jag hade tänkt mig är en annan sak. Jag kände snabbt ”Nej, det här kommer inte bli vad jag vill”. Då fanns den här möjligheten med Leksand och då tog jag den. 

Vad var det sim inte fungerade mellan dig och HV71?
 Jag fick inte göra det jag är bra på…

Det vill säga?
– Den offensiva biten. Jag spelar gärna ”PP” och lite sådant, vilket är sådant som jag tycker sticker ut hos mig. Sen kanske dom hade en annan bild av mig och det får jag köpa. 
– När det då kommer en sådan möjlighet så hade vem som helst i hela världen tagit den om den är bättre för dig. Det gjorde jag och jag är superglad över att vara här idag. 

“Det mesta är för att Björn är här”

En stor anledning till att Lucas Elvenes valde Leksand stavas Björn Hellkvist
– Det mesta är för att Björn är här. Jag har haft honom i Oskarshamn och jag gillar honom jättemycket som människa och tränare. Han vet vad han kan få ut av mig och den biten, så jag ser bara att det kan gå uppåt härifrån. Jag har skrivit på för tre år och det känns bra att det inte bara blev ett år så Björn får tid att jobba med mig och jag med honom.

Så här långt har Leksandsanfallaren spelat tre matcher och svarat för ett mål. 
– Jag ser inledningen som positiv. Sedan jag kommit hit har jag fått spela jättemycket. Nu har jag bara spelat tre matcher och det tar lite att komma in i det. Det tar tid att bara komma från AHL till SHL och jag har ännu bara spelat totalt sex matcher i SHL sedan jag kom hem. Dessutom har jag bytt lag och även det tar lite mer tid. 
– Jag kollar mycket hur dom spelar samtidigt som jag vet hur Björn vill spela och så vidare. Det har varit en tuff start, men det kommer bara kännas bättre och bättre. 

Lucas Elvenes. Foto: Ronnie Rönnkvist

Dras med skada: “Piss”

Extra tufft har det såklart varit för Lucas Elvenes att skada sig redan efter tre matcher. 
– Piss, faktiskt (skratt). Det första jag tänkte var ”Inte en skada nu”. Det är ändå inte mycket jag kan göra åt sådana saker. Jag får ta det som det är och tänka positivt i stället. 

Är du snart tillbaka matchtrupperna?
– Jag sätter inte upp något datum, men jag är alldeles snart tillbaka. 

Hur trivs du med att bo i Leksand?
– Jag älskar det. Min tjej älskar det också. Vi båda är från småstäder och vana vid det. Man kan gå till det mesta, ta promenader och det är verkligen jättefint här. Dessutom goa käkställen, så vi trivs superbra. 
– Siljans Konditori och Gårdscafét är två ställen vi varit på och som vi gillar jättemycket, avslutar Lucas Elvenes samtidigt som Emil Heineman just avslutat ett tufft fyspass på isen med att ge sin åsikt om vår intervju, vilket ledde till många glada miner och skratt.


TV: "Skellefteå behöver värva minst tre spelare"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 25 januari
19:00 Brynäs - Modo SDHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten