Adam Hofbauer satte sitt första SHL-mål.

Örebro Hockey starkast i straffläggningen – vann hemma mot Luleå

Det var jämnt hela vägen när Örebro Hockey mötte Luleå hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Philip Holm blev hjälte i straffläggningen.

Det här innebär att Örebro Hockey nu har fyra segrar i följd.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Adam Hofbauer efter 4.35, men Luleå kvitterade genom Joonas Rask i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Efter 10.05 gjorde Luleå 1-2 genom Isac Brännström.

Örebro Hockey kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Emil Larsson efter 11.41 i tredje perioden. I straffläggningen var det Örebro Hockey avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Philip Holm för.

Örebro Hockey har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster. Det här var Örebro Hockeys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Luleå nu ligger på sjunde plats. Örebro Hockey leder serien.

Örebro Hockey möter Växjö i nästa match borta torsdag 27 oktober 19.00. Luleå möter samma dag Skellefteå hemma.

TV: Bromé - “Svårare än jag trodde”