HV 71 vann mot IF Malmö Redhawks

HV 71 har fyra raka segrar – vann mot Malmö med 9-0

Andraplacerade HV 71 är otroligt svårslagna just nu. På tisdagen kom seger nummer fyra i rad i J18 Region syd herr, efter 9-0 (5-0, 2-0, 2-0) hemma mot fjärdeplacerade Malmö. Det innebär också att Malmö förlorade efter fem matcher i rad utan förlust.

– Vi gör vår bästa prestation för säsongen över 60 minuter. Vi spelar verkligen som ett lag, en härlig energi i hela gruppen. Vi gör det vi kommer överens om innan matchen! Mogna avvägningar över hela plan och tar pucken till anfallszon på att fartfyllt och kreativt sätt. Väl i anfallszon spelar vi med stort självförtroende. Killarna ska vara stolta över sin prestation som grupp här ikväll, kommenterade HV 71:s huvudtränare Tom Jankovic.

HV 71 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom tre mål av Melker Vallgren, ett mål av Vincent Sandberg och ett mål av Bruno Idzan. HV 71 var långt ifrån nöjt där. HV 71 gjorde två mål i andra perioden och gick från 5-0 till 7-0 genom mål av Viktor Olofsson och Bruno Idzan. HV 71 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Bruno Idzan och Eric Nordmark.

Noterbart är att HV 71:s Eric Nordmark stod för ett mål och tre assists, Vincent Sandberg gjorde ett mål och totalt tre poäng, Bruno Idzan gjorde tre mål och Melker Vallgren gjorde tre mål.

HV 71 har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Malmö har fyra vinster och en förlust.

HV 71 tar sig an Borås i nästa match borta söndag 30 oktober 13.30. Malmö möter samma dag 12.30 Växjö hemma.