Brynäs IF vann mot Linköping HC

Seger för Brynäs på hemmaplan mot Linköping

Brynäs vann mötet med Linköping hemma med 4-1 (2-1, 0-0, 2-0) på torsdagen i SHL.

Segern var Brynäs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Broc Little efter 1.39, men Brynäs kvitterade genom Alexander Ljungkrantz. Och Brynäs hann också ta ledningen, genom Johannes Kinnvall.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden gjorde Brynäs 3-1 efter 11.25 genom Oscar Eklind. Och med bara 17 kvar satte Greg Scott 4-1.

Noterbart är att Brynäs Oscar Eklind stod för ett mål och två assists.

Brynäs har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Linköping har två vinster och tre förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Brynäs ligger på sjätte plats medan Linköping har tolfteplatsen.

I nästa match möter Brynäs Färjestad hemma och Linköping möter Frölunda hemma. Båda matcherna spelas lördag 22 oktober 15.15.