Värmdö HC förlorade mot Nacka

Nacka vann mot Värmdö borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Värmdö tog emot Nacka i J18 Region öst herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Nacka var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-0, 2-1, 0-3, 1-0).

Patrik Jernfalk blev matchhjälte för Nacka med sitt mål i förlängningen.

Det var bortaseger nummer fyra i rad för Nacka.

Nacka startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Maksim Malakhov och Theodor Bennerholt. Nacka gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4 efter mål av Harry Ahlberg och Oskar Spjuth.

Värmdö reducerade dock till 1-4 genom Edvin Asplund efter 19.55. Värmdö reducerade och kvitterade till 4-4 i tredje perioden. Det sista målet kom med 02.52 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Värmdö. I förlängningen tog det 2.03 innan Nacka avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Patrik Jernfalk.

Värmdö har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Nacka har tre vinster och två förluster. Det här var Nackas fjärde uddamålsseger.

Nackas nya tabellposition är femte plats, medan Värmdö är på elfte plats.

Nästa motstånd för Nacka är SDE. Lagen möts söndag 23 oktober 18.30 i Nacka Ishall.